Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Πώς δρούσε το κύκλωμα των αστυνομικών που έβγαζε πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες
[Lifo]: Πώς δρούσε το κύκλωμα των αστυνομικών που έβγαζε πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες

[Lifo]: Πώς δρούσε το κύκλωμα των αστυνομικών που έβγαζε πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες

Έως και 40.000 ευρώ για ένα πλαστό έγγραφο

Στοιχεία Ελλήνων που μένουν μόνιμα στο εξωτερικό χρησιμοποιούσε το κύκλωμα πλαστών διαβατηρίων και ταυτοτήτων , που είχαν στήσει οι έξι αστυνομικοί .

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 33 άνθρωποι, ανάμεσά τους οι 6 αστυνομικοί από υπηρεσίες της Αττικής, άλλοι 15 Έλληνες και 12 αλλοδαποί. Για την υπόθεση σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, που υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελία και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2016 έως τον Μάιο του 2018, διάστημα κατά το οποίο εκδόθηκαν 38 δελτία ταυτότητας και 31 διαβατήρια, τα οποία ανακλήθηκαν- ακυρώθηκαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το κύκλωμα για κάθε δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο λάμβανε χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 5.000 έως 40.000 ευρώ, κατά περίπτωση.

Πώς έβγαζαν ταυτότητες και διαβατήρια

Για την έκδοση των ταυτοτήτων, οι αλλοδαποί μετέβαιναν σε τμήματα Ασφαλείας, κυρίως στην Αττική, και χρησιμοποιούσαν στοιχεία ταυτότητας πολιτών με ελληνική ιθαγένεια, που γεννήθηκαν και διαμένουν στο εξωτερικό και δεν έχουν εκδώσει ελληνικές ταυτότητες.

Σε αρκετές περιπτώσεις, κατέθεταν ως δικαιολογητικά φωτοαντίγραφα παραποιημένων διαβατηρίων άλλων χωρών, με τα στοιχεία ταυτότητας των πολιτών που τους είχαν υφαρπάξει τα στοιχεία, όπως και υπογεγραμμένες υπεύθυνες δηλώσεις.

Παράλληλα, μαζί τους εμφανίζονταν μάρτυρες ταυτοπροσωπίας, κάποιοι από τους οποίους παρουσιάστηκαν σε περισσότερες από τρεις περιπτώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!