Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Πορτοφόλι που χάθηκε στην Ανταρκτική «εμφανίστηκε» στην Καλιφόρνια έπειτα από 53 χρόνια
[Lifo]: Πορτοφόλι που χάθηκε στην Ανταρκτική «εμφανίστηκε» στην Καλιφόρνια έπειτα από 53 χρόνια

[Lifo]: Πορτοφόλι που χάθηκε στην Ανταρκτική «εμφανίστηκε» στην Καλιφόρνια έπειτα από 53 χρόνια

Μία αλυσίδα ανθρώπων μεσολάβησε για να φτάσει ξανά στον ιδιοκτήτη

Πέρασε τόσος καιρός, που ο Πολ Γκρίσαμ δεν θυμόταν καν ότι είχε χάσει το πορτοφόλι του στην Ανταρκτική. Αλλά τώρα, 53 χρόνια αργότερα, το πήρε ξανά στα χέρια του, στην Καλιφόρνια.

«Έμεινα άφωνος», δήλωσε στη San Diego Union-Tribune ο 91χρονος για το πορτοφόλι με τα ενθύμια από τους 13 μήνες που είχε μείνει στην Ανταρκτική, ως μετεωρολόγος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, τη δεκαετία του ’60.

Το πορτοφόλι περιελάμβανε την ταυτότητά του από το ναυτικό, το δίπλωμα οδήγησης, μια κάρτα τσέπης με οδηγίες για το τι να κάνει σε περίπτωση πυρηνικής, βιολογικής και χημικής επίθεσης και αποδείξεις από τα χρήματα που έστελνε στη σύζυγό του, μεταξύ άλλων. «Μια μεγάλη αλυσίδα ανθρώπων», ενεπλάκη στην «επιχείρηση» για τον εντοπισμό του, ώστε να πάρει ξανά στα χέρια του το πορτοφόλι.

«Σου φέρνει αναμνήσεις που δεν πιστεύεις. Πρώτα από όλα η ταυτότητά μου με φωτογραφία που έχω καστανά μαλλιά, αντί για γκρίζα», δήλωσε αστειευόμενος στο CBS.

Ο Γκρίσαμ μεγάλωσε στο Ντάγκλας της Αριζόνα και κατετάγη στο Ναυτικό το 1948 και έγινε μετεωρολόγος. Το 1967 τον έστειλαν στην Ανταρκτική, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Deep Freeze», που υποστήριζε επιστήμονες πολίτες. Τότε είχε περάσει ήδη τα 30 και είχε δύο μικρά παιδιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!