Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Πομπέο: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα – Μητσοτάκης: Η Σούδα το πιο στρατηγικό σημείο της περιοχής
[Lifo]: Πομπέο: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα – Μητσοτάκης: Η Σούδα το πιο στρατηγικό σημείο της περιοχής

[Lifo]: Πομπέο: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα – Μητσοτάκης: Η Σούδα το πιο στρατηγικό σημείο της περιοχής

Κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη – Πομπέο από τη Σούδα

Τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βάσης της Σούδας επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο , που πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

«Οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ δεν υπήρξαν ποτέ τόσο στενές και παραγωγικές όσο σήμερα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η βάση της Σούδας «αναδεικνύεται ως το πλέον στρατηγικό σημείο της ευρύτερης περιοχής». «Στην Κρήτη δεν χτυπάει μόνο η καρδιά της Ελλάδας αλλά και η καρδιά της ανατολικής Μεσογείου» υπογράμμισε.

Δήλωσε ότι η Σούδα θα γίνει βάση μόνιμου ελλιμενισμού του πολεμικού πλοίου USS Hershel «Woody» Williams. «Η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στα Βαλκάνια, μετά από μια σχεδόν δεκαετή απουσία» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Προσυπογράφω τη δήλωση του κ. Πομπέο ότι οι σχέσεις των δύο χωρών μας δεν υπήρξαν ποτέ τόσο στενές και παραγωγικές όσο είναι σήμερα. Είναι σχέσεις που απλώνονται σε όλα τα επίπεδα. Χαίρομαι επίσης που ο φίλος υπουργός θα φιλοξενηθεί στον τόπο μου στα Χανιά. Στο νησί αυτό δεν χτυπάει μόνο η καρδιά της Ελλάδος χτυπάει και η καρδιά της Ανατολικής Μεσογείου. Χτυπάει όμως και ο δυνατός παλμός της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας. Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα μιλάμε από την 115 πτέρυγα μάχης στην πολεμικής μας αεροπορίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά την διευρυμένη συνάντηση που είχαν με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα.

«Η Σούδα αναδεικνύεται έτσι ως το πιο στρατηγικό σημείο της ευρύτερης περιοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!