Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Πομπέο για «μπλοκ» ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ: Συνεργαζόμαστε με την ΕΕ για την ασφαλή επανεκκίνηση
[Lifo]: Πομπέο για «μπλοκ» ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ: Συνεργαζόμαστε με την ΕΕ για την ασφαλή επανεκκίνηση

[Lifo]: Πομπέο για «μπλοκ» ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ: Συνεργαζόμαστε με την ΕΕ για την ασφαλή επανεκκίνηση

Η Ουάσινγκτον συνεργάζεται με την Ευρώπη για ένα ασφαλή τρόπο επανέναρξης των ταξιδιών, δηλώνει ο Μάικ Πομπέο

Ο Μάικ Πομπέο δήλωσε σήμερα πως η Ουάσινγκτον συνεργάζεται με χώρες στην Ευρώπη και αλλού για το τρόπο ασφαλής επανέναρξης των ταξιδιών μετά από την αναστολή αυτών λόγω της πανδημίας .

Χθες το πρακτορείο Reuters και η New York Times έφεραν στη δημοσιότητα προσχέδια καταλόγων της ΕΕ για ταξιδιώτες που μπορούν να γίνουν δεκτοί στο μπλοκ με βάση τα οποία θα απαγορευτεί η είσοδος Αμερικανών λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

«Εργαζόμαστε για να βρούμε τον σωστό τρόπο να το κάνουμε αυτό, την κατάλληλη στιγμή να το κάνουμε, τις σωστές τακτικές που πρέπει να εφαρμόσουμε», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σε συνέντευξη Τύπου.

«Σίγουρα δεν θέλουμε να προκαλέσουμε προβλήματα σε οποιοδήποτε άλλο μέρος. Είμαι πολύ σίγουρος πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα το βρούμε, όχι μόνο μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ, αλλά και μεταξύ των ΗΠΑ και άλλων περιοχών του κόσμου».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ελπίζει να ανοίξει ξανά τα σύνορα για ξένους με αφετηρία τον Ιούλιο, αλλά θα επανεξετάζει ανά δεκαπενθήμερο την κατάσταση των χωρών σχετικά με την Covid-19, σύμφωνα με διπλωμάτες και ένα έγγραφο, που περιήλθε σε γνώση του Reuters, το οποίο καθορίζει κριτήρια που ενδέχεται να κρατήσουν εκτός της ΕΕ Αμερικάνους και Ρώσους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!