Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η Πολωνία σχεδιάζει να κηρύξει παράνομη την λογοκρισία στα social media
[Lifo]: Η Πολωνία σχεδιάζει να κηρύξει παράνομη την λογοκρισία στα social media

[Lifo]: Η Πολωνία σχεδιάζει να κηρύξει παράνομη την λογοκρισία στα social media

Μετά την αναστολή λογαριασμών του Ντόναλντ Τραμπ

Η Πολωνία σχεδιάζει να κηρύξει παράνομη τη λογοκρισία λογαριασμών κοινωνικών μέσων.

Αξιωματούχοι της πολωνικής κυβέρνησης έχουν καταγγείλει την απενεργοποίηση των λογαριασμών του Ντόναλντ Τραμπ στα social media και δήλωσαν ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο που θα απαγορεύει στις εταιρείες τεχνολογίας να λογοκρίνουν λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Πολωνία.

Είναι ενδεικτικό, ότι ο πρωθυπουργός της Πολωνίας αποδοκίμασε εκ νέου την «πολιτική ορθότητα» των ψηφιακών πλατφόρμων που απέκλεισαν τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από τα μέσα τους κοινωνικής δικτύωσης και διαβεβαίωσε ότι η Βαρσοβία θα αγωνιστεί για μια ευρωπαϊκή νομοθεσία που θα προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης σε αυτά τα μέσα.

Ο Μοραβιέτσκι, του οποίου η κυβέρνηση έχει δείξει την εγγύτητά της με τον εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ, δήλωσε ότι το κομμουνιστικό παρελθόν της Πολωνίας είναι ο λόγος για τον οποίο «βλέπουμε όλες τις προσπάθειες περιορισμού της ελευθερίας με τόσο μεγάλη ανησυχία».

Eν συνεχεία, σε μια ανάρτηση στο Facebook, ο Πολωνός πρωθυπουργός είπε ότι ο στόχος των ψηφιακών πλατφόρμων είναι «να επιτύχουν πολιτική ορθότητα με τον τρόπο που τους ταιριάζει και να πολεμήσουν εκείνους που τους αντιτίθενται».

«Αντιμετωπίζουμε ολοένα και περισσότερο πρακτικές που ανήκουν στο παρελθόν. Η λογοκρισία και ο περιορισμός της ελευθερίας της έκφρασης, ο ολοκληρωτισμός και τα αυταρχικά καθεστώτα επιστρέφουν σήμερα..

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!