Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η Πολωνία απαγόρευσε τις αμβλώσεις – Μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας
[Lifo]: Η Πολωνία απαγόρευσε τις αμβλώσεις – Μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας

[Lifo]: Η Πολωνία απαγόρευσε τις αμβλώσεις – Μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας

Με απόφαση δικαστηρίου απαγορεύονται όλες οι αμβλώσεις πλην των περιπτώσεων βιασμού, αιμομιξίας ή κινδύνου ζωής της μητέρας

Σε ισχύ έχει τεθεί από χθες, Τετάρτη, η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Πολωνίας, που απαγορεύει ουσιαστικά τις αμβλώσεις στη χώρα, όπως ανακοίνωσε η πολωνική κυβέρνηση.

«Το Συνταγματικό Δικαστήριο παρουσίασε μια γραπτή αιτιολόγηση της απόφασης για την προστασία της ζωής. Σύμφωνα με τις συνταγματικές απαιτήσεις, η απόφαση θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» ανέφερε στο Twitter το κυβερνητικό κέντρο πληροφοριών.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο, μετά τη μεταρρύθμισή του από το συντηρητικό, καθολικό κυβερνών υπερσυντηρητικό κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) και συμμορφούμενο προς τις επιθυμίες του, με απόφασή του στις 22 Οκτωβρίου έθεσε εκτός νόμου τη διακοπή της εγκυμοσύνης, λόγω σοβαρής δυσμορφίας του εμβρύου, κρίνοντας ότι είναι ασύμβατη με το Σύνταγμα.

Επί της ουσίας, με την απόφαση του δικαστηρίου απαγορεύονται όλες οι αμβλώσεις, εκτός αν πρόκειται για περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας ή αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, άνευ προηγουμένου για τη χώρα.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης μπροστά από την έδρα του Συνταγματικού Δικαστηρίου στη Βαρσοβία, καθώς και σε αρκετές πόλεις της χώρας.

«Καλούμε όλους να βγουν στους δρόμους (…) Εκφράστε τον θυμό σας όπως κρίνετε σκόπιμο», δήλωσε σε δημοσιογράφους η Μάρτα Λέμπαρτ του βασικού κινήματος πίσω από τις διαδηλώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!