Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η Πολωνία ανοίγει ξανά ξενοδοχεία, κινηματογράφους και θέατρα
[Lifo]: Η Πολωνία ανοίγει ξανά ξενοδοχεία, κινηματογράφους και θέατρα

[Lifo]: Η Πολωνία ανοίγει ξανά ξενοδοχεία, κινηματογράφους και θέατρα

Ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι λαμβάνει διστακτικά μέτρα για το άνοιγμα εκ νέου της οικονομίας

Ξενοδοχεία, κινηματογράφοι και θέατρα θα ανοίξουν εκ νέου στην Πολωνία από τα μέσα Φεβρουαρίου με τη μισή χωρητικότητα όμως, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέους Μοραβιέτσκι.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων έχει σταθεροποιηθεί το τελευταίο διάστημα, αλλά η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει μια νέα αύξηση με την πολύ γρήγορη χαλάρωση των περιορισμών, όπως συνέβη σε χώρες όπως Πορτογαλία.

«Βλέπουμε πώς φαίνεται η κατάσταση για τους εταίρους μας γι’ αυτό και μια πλήρης επιστροφή στην απόλυτη οικονομική κανονικότητα θα ήταν πρόωρη», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 12 Φεβρουαρίου, αρχικά για μια περίοδο δύο εβδομάδων μετά την οποία θα επανεξεταστούν.

«Τα εφαρμόζουμε συνοδευόμενα από προϋποθέσεις, πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι αυτό ενέχει κίνδυνο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανταμ Νιτζιέλσκι.

Τα αθλήματα σε εξωτερικούς χώρους επίσης θα επιτραπούν, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, κάτι που σημαίνει ότι θα επιτραπεί και πάλι η λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων.

Ωστόσο, θα παραμείνουν κλειστά τα γυμναστήρια και τα εστιατόρια θα συνεχίσουν να λειτουργούν μόνο με υπηρεσίες takeaway.

Κάποιες επιχειρήσεις λένε ότι η κρατική στήριξη για να μπορέσουν να παραμένουν κλειστές είναι ανεπαρκής, ενώ πολλοί ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και εστιατορίων ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους παρά τους περιορισμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!