Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Politico: Μην κλείσετε ακόμα για διακοπές – Οι ασάφειες των ευρωπαϊκών συστάσεων
[Lifo]: Politico: Μην κλείσετε ακόμα για διακοπές – Οι ασάφειες των ευρωπαϊκών συστάσεων

[Lifo]: Politico: Μην κλείσετε ακόμα για διακοπές – Οι ασάφειες των ευρωπαϊκών συστάσεων

Είναι ασφαλή τα ταξίδια; Πότε θα ξεκινήσουν; Και για ποιους προορισμούς; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που παραμένουν εν πολλοίς αναπάντητα στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον τουρισμό και τη σταδιακή απελευθέρωση των μετακινήσεων εντός κι εκτός Ευρώπης, αναλυόταν σε 70 σελίδες συστάσεων και δύο ώρες συνέντευξης Τύπου από πέντε αρμόδιους επιτρόπους.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει δημοσίευμα του Politico , «επισκιάζοντας συγκεκριμένες λεπτομέρειες του θεωρητικού αυτού σχεδίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώριζε πως ελάχιστα μπορεί να κάνει για δύο κομβικούς παράγοντες: Την μη προβλεψιμότητα του κορωνοϊού και την ανεξαρτησία των εθνικών κυβερνήσεων».

«Θέλουμε να απολαύσουμε τις θερινές διακοπές. Θέλουμε να μπορέσουμε να δούμε τις οικογένειες και τους φίλους μας ακόμη και όσους ζουν σε διαφορετική περιοχή ή χώρα. Όμως, θέλουμε να το κάνουμε μένοντας υγιείς και ασφαλείς. Είναι δύσκολο να επιτευχθεί αυτή η ισορροπία. Δεν υπάρχουν απλές απαντήσεις. Ούτε θα τις βρούμε όλες σήμερα (χθες) καθώς αυτή είναι μία εξελισσόμενη διαδικασία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν.

Ακολουθούν κάποια από τα βασικά ερωτήματα που παραμένουν (εν πολλοίς) αναπάντητα.

Είναι ασφαλές το ταξίδι;

Η Κομισιόν ανακοίνωσε μια λίστα μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια των ταξιδιών – που περιλαμβάνουν τη χρήση μάσκας, μέγιστο αριθμό ατόμων σε αυτοκίνητο, τη χρήση ηλεκτρονικών εγγράφων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!