Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Politico: «Ίμπιζα των Άλπεων» – Το χωριό της Αυστρίας που διέσπειρε τον κορωνοϊό στην Ευρώπη
[Lifo]: Politico:  «Ίμπιζα των Άλπεων» – Το χωριό της Αυστρίας που διέσπειρε τον κορωνοϊό στην Ευρώπη

[Lifo]: Politico: «Ίμπιζα των Άλπεων» – Το χωριό της Αυστρίας που διέσπειρε τον κορωνοϊό στην Ευρώπη

Το χειμερινό αυτό θέρετρο στις αυστριακές Άλπεις, προσελκύει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χειμώνα και, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Politico «αποδείχτηκε πως ήταν το τέλειο “εκκολαπτήριο” για τον κορωνοϊό».

Από το τιρολέζικο χωριό Ισγκλ, το επονομαζόμενο και «Ίμπιζα των Άλπεων», πιστεύεται πως ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού στην Ευρώπη .

Το χειμερινό αυτό θέρετρο στις αυστριακές Άλπεις, προσελκύει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χειμώνα και, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Politico «αποδείχτηκε πως ήταν το τέλειο “εκκολαπτήριο” για τον κορωνοϊό».

Οι Αρχές εκτιμούν πως στα τέλη Φεβρουαρίου από εκεί ξεκίνησε η διασπορά του ιού και, μέχρι οι αρμόδιοι φορείς να συνειδητοποιήσουν την έκταση της επιδημίας, η ζημιά είχε γίνει.

Οι υγειονομικές αρχές της Σκανδιναβίας εντόπισαν πολλές εκατοντάδες κρούσματα στο Ισγκλ. Την Τρίτη, η Νορβηγία ανακοίνωσε πως σχεδόν το 40% από τα τουλάχιστον 1.400 επιβεβαιωμένα κρούσματά της, προήλθαν από την Αυστρία. Και σύμφωνα με τις αρχές, εκατοντάδες επιπλέον κρούσματα τόσο στην Αυστρία όσο και τη Γερμανία συνδέονται άμεσα με το Ίσγκλ.

Παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις άλλων χωρών για το πρόβλημα στο Ίσγκλ, οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν μπήκαν στη διαδικασία λήψης άμεσων μέτρων, φοβούμενοι τις επιπτώσεις στον τουρισμό, τη βασική πηγή οικονομίας ολόκληρης της περιοχής. Η κυβέρνηση δεν παρενέβη. Και παρότι ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς επαινέθηκε για την επιθετική πολιτική του στην κρίση του κορωνοϊού, οι επικριτές επιμένουν πως η ξαφνική αλλαγή στάσης τής κυβέρνησης προέκυψε μόνον όταν διαπιστώθηκε η δραματική τροπή που είχε πάρει η κατάσταση στο Τιρόλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!