Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Politico: Η Γερμανία παραβίασε την αλληλεγγύη για τα εμβόλια, η Κομισιόν την αφήνει να τη γλιτώσει
[Lifo]: Politico: Η Γερμανία παραβίασε την αλληλεγγύη για τα εμβόλια, η Κομισιόν την αφήνει να τη γλιτώσει

[Lifo]: Politico: Η Γερμανία παραβίασε την αλληλεγγύη για τα εμβόλια, η Κομισιόν την αφήνει να τη γλιτώσει

Επικριτικό δημοσίευμα για τις ξεχωριστές συμφωνίες που έκανε το Βερολίνο για τα εμβόλια

Το Politico επικρίνει τη Γερμανία για τις ξεχωριστές συμφωνίες που έχει κάνει για εμβόλια του κορωνοϊού, λέγοντας ότι παραβιάζει την ευρωπαϊκή στρατηγική εμβολιασμού, αλλά η Κομισιόν «την αφήνει να τη γλιτώσει».

Η Γερμανία επανέλαβε την Παρασκευή ότι θα λάβει περισσότερες δόσεις από το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech για τον κορωνοϊό, εκτός του πλαισίου του κοινού ευρωπαϊκού προγράμματος, αλλά η Κομισιόν αρνείται να παραδεχθεί ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη συμφωνία της ΕΕ, αναφέρει το Politico.

Η Γερμανία «θα λάβει περίπου 60 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου από την BioNTech με τα συμβόλαια της ΕΕ και 30 εκατομμύρια από διμερείς συμφωνίες ή συμβόλαια… συνολικά, 90 εκατομμύρια δόσεις φέτος. Αυτό είναι κάτι που κάναμε ανεξάρτητα από τις συνθήκες της ΕΕ», δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χάνο Κάουτζ.

«Η Γερμανία εξασφάλισε 30 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech τον Σεπτέμβριο, παραβιάζοντας τη στρατηγική της ΕΕ για τον εμβολιασμό, που απαγορεύει σε άλλες χώρες να κάνουν παράλληλες διαπραγματεύσεις», αναφέρει το Politico.

Σχεδόν δύο ώρες πριν από τη δήλωση του Κάουτζ, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επιβεβαίωσε ότι οι χώρες δεν μπορούν να υπογράφουν ξεχωριστές συμφωνίες επισημαίνει το δημοσίευμα. «Είναι νομικά δεσμευτικό», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!