Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Πωλείται σε δημοπρασία ο «Σταν»- Σκελετός T. Rex, ηλικίας 67 εκατ. ετών, με μήκος 12 μέτρα
[Lifo]: Πωλείται σε δημοπρασία ο «Σταν»- Σκελετός T. Rex, ηλικίας 67 εκατ. ετών, με μήκος 12 μέτρα

[Lifo]: Πωλείται σε δημοπρασία ο «Σταν»- Σκελετός T. Rex, ηλικίας 67 εκατ. ετών, με μήκος 12 μέτρα

Ο σκελετός του T. Rex έχει μήκος 12 μέτρα, ύψος περίπου 4 μέτρα

Ένας σκελετός T. Rex , στον οποίο έχει δοθεί το όνομα «Σταν», πωλείται σε δημοπρασία. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους σκελετούς αυτού του είδους δεινοσαύρου που έχουν βρεθεί ποτέ.

Ο συγκεκριμένος δεινόσαυρος έχει ηλικία περίπου 67 εκατομμύρια ετών και πέθανε όταν ήταν περίπου 20 ετών. Έχει μήκος 12 μέτρα και το ύψος του φτάνει σχεδόν τα 4 μέτρα. Η δημοπρασία θα γίνει στις 6 Οκτωβρίου, από τον Christie’s και οι προσφορές αναμένεται να κυμανθούν στα 5-6,7 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Ανακαλύφθηκε το 1987, κοντά στο Μπάφαλο, από τον ερασιτέχνη παλαιοντολόγο Σταν Σάκρισον. Όταν έδειξε τα ευρήματά του σε επιστήμονες, «δυστυχώς τον μπέρδεψαν για τρικεράτοπα», δήλωσε στο Reuters ο Τζέιμς Χίσλοπ, επικεφαλής Επιστήμης και Φυσικής Ιστορίας του οίκου δημοπρασιών.

Απολιθώματα τρικεράτοπα είναι σχετικά συχνά στον παλαιοντολογικό κόσμο και έτσι τα οστά δεν συγκέντρωσαν μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι που ο Σάκρισον τα πήγε στο Ινστιτούτο Μπλακ Χιλς, στην Νότια Ντακότα το 1992.

«Οι ερευνητές εκεί συνειδητοποίησαν αρκετά γρήγορα ότι είχαν στα χέρια τους κάτι ιδιαίτερο», λέει ο Χίσλοπ και επανακατηγοριοποίησαν τον «Σταν» ως T. Rex ξεκινώντας ταυτόχρονα νέα έρευνα για την ανακάλυψη και των υπόλοιπων οστών. Βρήκαν 188 από τα περίπου 300 οστά που έχει στο σύνολό του ο σκελετός ενός T.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!