Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Η ΠΟΕΣΥ κατηγορεί το ΑΠΕ για «πρακτικές fake news»
[Lifo]: Η ΠΟΕΣΥ κατηγορεί το ΑΠΕ για «πρακτικές fake news»

[Lifo]: Η ΠΟΕΣΥ κατηγορεί το ΑΠΕ για «πρακτικές fake news»

Για πρακτικές των fake news του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην ενημέρωση των πολιτών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών απαιτεί δημόσια συγγνώμη από το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για διασπορά fake news.

Αφορμή φωτογραφία, που ανάρτησε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η οποία υποτίθεται ότι ήταν από το μαθητικό συλλαλητήριο .

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ΠΟΕΣΥ στην ανακοίνωσή της, επρόκειτο για «φωτογραφία που ουδεμία σχέση είχε με το γεγονός, με προφανή σκοπιμότητα να εμφανίσει τη διαδήλωση υποκινούμενη και τους διαδηλωτές ως τραμπούκους που επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις.».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η ΠΟΕΣΥ αποδοκιμάζει με τον πλέον έντονο τρόπο τις πρακτικές των fake news του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην ενημέρωση των πολιτών. Το τελευταίο κρούσμα εμφανίστηκε στην παρουσίαση του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, όπου χρησιμοποιήθηκε φωτογραφία που ουδεμία σχέση είχε με το γεγονός, με προφανή σκοπιμότητα να εμφανίσει τη διαδήλωση υποκινούμενη και τους διαδηλωτές ως τραμπούκους που επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με την κοινοβουλευτική δημοκρατία και την υποχρέωση που έχει το εθνικό μας Πρακτορείο Ειδήσεων για εγκυρότητα και αντικειμενικότητα.

Επιπλέον δε, οδηγούν σε στοχοποίηση των εκπροσώπων του δημοσιογραφικού λειτουργήματος από την κοινωνία.

Καλούμε τη Διοίκηση του ΑΠΕ να απολογηθεί για το ατόπημά της και να σταματήσει να διασύρει τη Δεοντολογία και την Ενημέρωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!