Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: «Πλωτό τείχος» από το Πολεμικό Ναυτικό στο Oruc Reis κοντά στο Καστελόριζο
[Lifo]: «Πλωτό τείχος» από το Πολεμικό Ναυτικό στο Oruc Reis κοντά στο Καστελόριζο

[Lifo]: «Πλωτό τείχος» από το Πολεμικό Ναυτικό στο Oruc Reis κοντά στο Καστελόριζο

Πλωτό «τείχος» από το Πολεμικό Ναυτικό κοντά στο Καστελόριζο

Tο πρωί της Τρίτης το τουρκικό σεισμογραφικό Oruc Reis έφτασε σε ακόμη μικρότερη απόσταση από το Καστελόριζο . Δηλαδή στα 8-9 μίλια.

Ωστόσο, βρέθηκε μπροστά από ένα «πλωτό τείχος» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Σημειώνεται ότι το Oruc Reis κινείται με ταχύτητα ερευνώ και τα δύο βοηθητικά τουρκικά πλοία που το συνοδεύουν «έκλεισαν» το στίγμα τους πριν λίγες ώρες κοντά στο Καστελόριζο.

Όπως έγινε γνωστό, όταν το Oruc Reis πλησίασε κοντά στο Καστελόριζο, η παρουσία ελληνικών πλοίων ήταν ισχυρή. Όπως έχει επισημανθεί, όλες οι κινήσεις του Oruc Reis παρακολουθούνται στενά και από άλλα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο εναέρια όσο και ηλεκτρονικά.

Ο σχηματισμός των ελληνικών πλοίων φέρεται να ανάγκασε τα τουρκικά πολεμικά να αλλάξουν σχηματισμό και να συσπειρωθούν γύρω από το ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis».

Αντεπίθεση της Ελλάδας: Ζητά και εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Την άσκηση του εμπάργκο όπλων στην Τουρκία ζήτησε με επιστολές του προς του ομολόγους του σε Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία ο Νίκος Δένδιας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτεριικών, μετά την επιστολή του προς τον Επίτροπο Διεύρυνσης Oliver Varhelyi για τη συνεχόμενη τουρκική προκλητικότητα, ζητώντας την αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ -Τουρκία, κάλεσε τις τρεις χώρες κράτη – μέλη να μην δοθούν οι άδειες για την εξαγωγή συγκεκριμένου στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε επιστολές προς στους ομολόγους του της Γερμανίας Heiko Maas, της Ισπανίας Arancha Gonzalez-Laya και της Ιταλίας Luigi Di Maio, επισημαίνει τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες, όπως υπογραμμίζει, αποσκοπούν στη δημιουργία τετελεσμένων με στρατιωτικά μέσα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός Εξωτερικών υπενθυμίζει την σχετική παρέμβαση του Πρωθυπουργού στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με την υποχρέωση των Κρατών Μελών της ΕΕ, όπως αυτή προκύπτει από Κοινή Θέση της, να αναστείλουν τις εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού προς τρίτες χώρες, οι οποίες χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό αυτό για επιθετικές ενέργειες ή την περιφερειακή αποσταθεροποίηση, όπως ακριβώς πράττει η Τουρκία.

Ειδικά στην επιστολή του προς τον Γερμανό ομόλογό του, ο Έλληνας Υπουργός ζητάει να μην δοθούν οι άδειες για την εξαγωγή συγκεκριμένου στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία, όπως υποβρύχια, φρεγάτες, αεροσκάφη και αναβάθμιση τεθωρακισμένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!