Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ο πληθυσμός των φυλακών αυξάνεται σε «αρκετές» ευρωπαϊκές χώρες μετά την καραντίνα
[Lifo]: Ο πληθυσμός των φυλακών αυξάνεται σε «αρκετές» ευρωπαϊκές χώρες μετά την καραντίνα

[Lifo]: Ο πληθυσμός των φυλακών αυξάνεται σε «αρκετές» ευρωπαϊκές χώρες μετά την καραντίνα

Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο αριθμός των κρατουμένων «παρέμεινε σταθερός» στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες μετά το τέλος της πρώτης καραντίνας, αλλά «άρχισε να αυξάνεται σε αρκετές από αυτές», σύμφωνα με μελέτη του Συμβουλίου της Ευρώπης .

Σύμφωνα με τη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από έναν ερευνητή και έναν καθηγητή Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης, στην Ελβετία, η σταδιακή μείωση του πληθυσμού στις φυλακές που παρατηρήθηκε την άνοιξη σε μια πλειοψηφία 43 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι οποίες αναλύθηκαν, δεν συνεχίστηκε μετά τον Ιούνιο.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης επισημαίνει μια «αλλαγή τάσης», με αύξηση του αριθμού των κρατουμένων σε 15 χώρες, όπου οι αριθμοί ήταν υψηλότεροι στις 15 Σεπτεμβρίου παρά στις 15 Ιουνίου.

Έτσι, ο πληθυσμός στις φυλακές αυξήθηκε κατά 16,8% σε διάστημα τριών μηνών (+443 κρατούμενοι) στη Νορβηγία, κατά 10,9% στη Σλοβενία (+136) και κατά 8,3% στη Φινλανδία (+188).

Με έναν αριθμό κρατουμένων που αυξήθηκε κατά 3,1% κατά την περίοδο αυτή (+1.815 κρατούμενοι), το Συμβούλιο της Ευρώπης κατατάσσει τη Γαλλία στην κατηγορία “σταθερή” (μεταξύ +4% και -4%), όπως 21 άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πολωνίας. Τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου δεν είναι γνωστά για τη Ρωσία ή την Τουρκία, τις χώρες με τους περισσότερους κρατούμενους τον Ιούνιο (500.000 και 184.000 αντίστοιχα).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!