Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Πλατεία Βικτωρίας, καλοκαίρι 2020
[Lifo]: Πλατεία Βικτωρίας, καλοκαίρι 2020

[Lifo]: Πλατεία Βικτωρίας, καλοκαίρι 2020

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΡΙΔΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΕΘΕΣΕ ΝΕΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.


ΕΚΕΙγύρω στις 2:30 με 3:00 το πρωί, ξαφνικά όλα γαληνεύουν. Οι τελευταίοι συνταξιούχοι που κατοικοεδρεύουν μέχρι αργά στο βόρειο σημείο της πλατείας στα τραπεζοκαθίσματα ενός κλειστού καφέ αποσύρονται στα σπίτια τους, οι νεαροί μετανάστες που περιφέρονται άσκοπα (με σκοπό) σε όλο το μήκος και πλάτος της μικρής πλατείας μαζεύονται σε πηγαδάκια να πουν τα δικά τους, οι εξοπλισμένοι σαν αστακοί άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ αντικριστά από την πιάτσα των ταξί, περιμένουν πότε θα περάσει η βάρδια τους να φύγουν για τα νοικοκυριά τους, κάποιοι μεσήλικες περιφέρονται εδώ κι εκεί, ποιος ξέρει τι εξακολουθεί να τους κρατάει η νύχτα έξω, τα δύο περίπτερα σαν φάροι φεγγοβολάν όπως και το γωνιακό ζαχαροπλαστείο, όπου μέχρι αργά συνωστίζεται στα υπαίθρια σκαμπό του ένα ποικίλο πλήθος αντρών.

Αλλά όσο η νύχτα προχωράει επικρατεί σχεδόν απόλυτη ησυχία. Τότε, αν αποφασίσει κανείς να περιπλανηθεί μέσα στην πλατεία Βικτώριας, εκεί που ο Δήμος Αθηναίων απέσυρε τα παγκάκια για να αποτρέψει τη διαμονή μεταναστών, θα αντικρύσει μια θλιβερή εικόνα που ακυρώνει τον στόχο της δημοτικής αρχής: δεκάδες ανθρώπους, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά να κοιμούνται κατάχαμα. Μια απέραντη στρωματσάδα που όμως δεν είναι από διασκεδαστική επιλογή, γιατί η καλοκαιρινή ζέστη τους οδήγησε στα πατώματα δίπλα στα δένδρα και κάτω από τον έναστρο ουρανό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!