Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Πίτσος: Κλείνει τo εργοστάσιο στην Ελλάδα μετά από 155 χρόνια – Στην Τουρκία η παραγωγή
[Lifo]: Πίτσος: Κλείνει τo εργοστάσιο στην Ελλάδα μετά από 155 χρόνια – Στην Τουρκία η παραγωγή

[Lifo]: Πίτσος: Κλείνει τo εργοστάσιο στην Ελλάδα μετά από 155 χρόνια – Στην Τουρκία η παραγωγή

«Τίτλοι τέλους» για το εργοστάσιο της ΠΙΤΣΟΣ στην Ελλάδα σύμφωνα με όσα αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου

Το εργοστάσιο της Πίτσος στην Ελλάδα κλείνει και η παραγωγή μεταφέρεται στην Τουρκία, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη εργαζόμενοι.

Συγκριμένα στην επιστολή αναφέρεται πως η «αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο του εργοστασίου έχει ήδη ξεκινήσει» και πως η «μέχρι σήμερα κερδοφόρα εταιρεία» έχει ανακοινώσει πως «θα σταματήσει την παραγωγή» στο τέλος της χρονιάς.

«Η αποχώρηση της παραγωγικής μονάδας από την Ελλάδα σημαίνει απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας και μείωση εξαγωγών», αναφέρεται στην επιστολή.

Σημειώνεται πως η διοίκηση της BSH σχεδίαζε το κλείσιμο του εργοστασίου για το τέλος του 2018, ωστόσο μετά από πιέσεις η εταιρεία αναθεώρησε. Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως η εταιρεία BSH (PITSOS) χρησιμοποιήθηκε από τη SIEMENS-BOSCH ως αντάλλαγμα στο συμβιβασμό με τη κυβέρνηση, καθώς στη συμφωνία της σύμβασης, αναφέρεται σαφώς ότι, η Siemens θα εξετάσει την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα αξίας 60 εκατ. ευρώ και δημιουργία 700 θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους η «νέα επένδυση που θα εξέταζε να πραγματοποιήσει η Siemens στην Ελλάδα ήταν μια ήδη προγραμματισμένη επένδυση και αφορούσε την μετεγκατάσταση του εργοστασίου».

Παράλληλα σημειώνουν πως έως σήμερα «ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με το Ελληνικό Δημόσιο παραμένει δίχως υλοποίηση», ενώ καταγγέλλουν πως η SIEMENS επέστρεψε στους διαγωνισμούς για δημόσια έργα με τη «βούλα» των κυβερνήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!