Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Ποιος είναι αρμόδιος για το κλάδεμα των δέντρων; ΔΕΔΔΗΕ: Με άδεια του δασαρχείου – ΚΕΔΕ: Δεν ευθύνονται οι δήμοι
[Lifo]: Ποιος είναι αρμόδιος για το κλάδεμα των δέντρων; ΔΕΔΔΗΕ: Με άδεια του δασαρχείου – ΚΕΔΕ: Δεν ευθύνονται οι δήμοι

[Lifo]: Ποιος είναι αρμόδιος για το κλάδεμα των δέντρων; ΔΕΔΔΗΕ: Με άδεια του δασαρχείου – ΚΕΔΕ: Δεν ευθύνονται οι δήμοι

«Οι δήμοι δεν φέρνουν καμία ευθύνη για το κλάδεμα ή κόψιμο δέντρων κατά μήκος των γραμμών ενέργειας»

Την ώρα που 7.000 νοικοκυριά παραμένουν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα , συνεχίζεται το πινγκ-πονγκ των ευθυνών για την κοπή δέντρων και κλαδιών, τα οποία έπεσαν πάνω στα καλώδια λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Κάθε χρόνο το κλάδεμα των δέντρων που γειτνιάζουν με καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποιείται με άδεια από το Δασαρχείο. Αυτό προκύπτει από έγγραφο που απευθύνει κάθε χρόνο ο ΔΕΔΔΗΕ προς τα Δασαρχεία και τους Δήμους, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σχετική άδεια και να προσδιοριστεί το σημείο απόθεσης των κλαδιών σε κάθε περιοχή.

Η διαδικασία είναι τυπική και η άδεια δίνεται κάθε χρόνο, αναφέρει ο Διαχειριστής. «Απαραίτητα πρέπει τα δένδρα που έρχονται σε επαφή ή γειτνιάζουν με αγωγούς να κλαδευτούν, ώστε να τηρούνται τα όρια ασφαλείας σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις οδηγίες της επιχείρησης», αναφέρει το έγγραφο, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η διαδικασία βασίζεται σε Κανονισμό του 1967 για την «Εγκατάσταση και Συντήρηση Υπαίθριων Γραμμών Ηλεκτρικής Ενέργειας». Η άδεια ζητείται στις αρχές του έτους προκειμένου να ακολουθήσει το κλάδεμα την άνοιξη.

Σύμφωνα με το έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ η επαφή ή γειτνίαση των δένδρων με τα ηλεκτροφόρα σύρματα είναι δυνατόν να προκαλέσουν προβλήματα στα δίκτυα με πιθανές σοβαρές συνέπειες ενώ ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα προκαλούνται από δένδρα ή κλαδιά μειωμένης αντοχής (π.χ. από πυρκαγιές) που πέφτουν στα σύρματα σε περιόδους έντονης κακοκαιρίας (χιονοπτώσεις).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!