Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις από Σεπτέμβριο – 12 έως 252 ευρώ
[Lifo]: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις από Σεπτέμβριο – 12 έως 252 ευρώ

[Lifo]: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις από Σεπτέμβριο – 12 έως 252 ευρώ

Ποιοι μπορούν να περιμένουν αυξήσεις από το φθινόπωρο

Από 12 έως 252 ευρώ θα είναι οι μηνιαίες αυξήσεις που αναμένεται να καταβληθούν τον Σεπτέμβριο σε τρεις κατηγορίες συνταξιούχων .

Θα αφορούν κυρίως τους νέους συνταξιούχους (όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον νόμο Κατρούγκαλου) αλλά και παλαιούς συνταξιούχους με αρνητική προσωπική διαφορά.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, τις σημαντικές αυξήσεις προβλέπεται να λάβουν άμεσα οι νέοι συνταξιούχοι που έχουν περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης. Τις μεγαλύτερες αυξήσεις δικαιούνται όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί (ή θα συνταξιοδοτηθούν) με 40 χρόνια ασφάλισης. Για κάποιον που συνταξιοδοτήθηκε με περισσότερα από 46 έτη, προκύπτουν δε, και μειώσεις.

1.Νέοι συνταξιούχοι χωρίς προσωπική διαφορά

Πρόκειται για όσους αποχώρησαν από τις 13 Μαΐου του 2016 και μετά (νόμος Κατρούγκαλου) από όλα τα πρώην Ταμεία του ιδιωτικού τομέα και το Δημόσιο και δεν έχουν προσωπική διαφορά.

2. Παλαιοί συνταξιούχοι με αρνητική προσωπική διαφορά

Πρόκειται για τους συνταξιούχους που έχουν αποχωρήσει με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και έχουν αρνητική προσωπική διαφορά από την 1η /1/2019 λαμβάνουν δηλαδή ήδη μια μικρή αύξηση. Αφορά περίπου 100.000 παλαιούς συνταξιούχους οι οποίοι έχουν αποχωρήσει πριν από τις 13 Μαΐου του 2016, δηλαδή πριν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι είναι διπλά κερδισμένοι από τον επανυπολογισμό, ενώ και τώρα θα συμβεί το ίδιο καθώς έχουν αποχωρήσει με περισσότερα από 30 και έως 44 έτη ασφάλισης και τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης είναι αυξημένα.

3.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!