Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Ποιες κατηγορίες συνταξιούχων θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους
[Lifo]: Ποιες κατηγορίες συνταξιούχων θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους

[Lifo]: Ποιες κατηγορίες συνταξιούχων θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους

Αυξήσεις συντάξεων

Τέσσερις κατηγορίες συνταξιούχων θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις που λαμβάνουν.

Σύμφωνα με τον επανυπολογισμό, αναμένονται καθαρές αυξήσεις περί τους 400.000 με 450.000 συνταξιούχους, άλλοι 80.000 θα πάρουν αυξήσεις στην προσωρινή σύνταξη.

Περίπου 50.000 εργαζόμενοι συνταξιούχοι θα έχουν μείωση της περικοπής στη σύνταξη στο 30% αντί 60%, δηλαδή αύξηση σύνταξης 75%, που θα πιστωθεί στο τέλος Οκτωβρίου με αναδρομικά 8 μηνών τα οποία θα πληρωθούν είτε Νοέμβριο είτε Δεκέμβριο.

Στον επανυπολογισμό, αν το ποσό της αύξησης είναι ίσο με την προσωπική διαφορά, τότε η προσωπική διαφορά μηδενίζεται. Αν η αύξηση είναι μεγαλύτερη από την προσωπική διαφορά, τότε ο συνταξιούχος θα δει αύξηση στην τσέπη. Με αύξηση μικρότερη από το ποσό της προσωπικής διαφοράς, το όφελος θα είναι ότι θα μειωθεί η προσωπική διαφορά και θα έρθουν πιο γρήγορα οι μελλοντικές αυξήσεις στην τσέπη.

Οι κατηγορίες

Υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες συνταξιούχων που φέρεται να επωφελούνται από τον επανυπολογισμό αν έχουν συνταξιοδοτηθεί με χρόνο ασφάλισης πάνω από τα 30 έτη.

1.Παλαιοί συνταξιούχοι πριν τον Μάιο του 2016 οι οποίοι παίρνουν ένα τμήμα σύνταξης ως προσωπική διαφορά με τον επανυπολογισμό που είχαν από το νόμο 4387/2016 (νόμος «Κατρούγκαλου»). Με τον νέο επανυπολογισμό του νόμου 4670/2020 (νόμος «Βρούτση»), εφόσον έχουν πάνω από 30 έτη, θα έχουν αύξηση σύνταξης, που ανάλογα με το ύψος θα οδηγήσει είτε σε μείωση προσωπικής διαφοράς είτε σε μηδενισμό της είτε σε καθαρή αύξηση σύνταξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!