Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Ποια προϊόντα αποσύρονται από τα σούπερ μάρκετ – Αναλυτική λίστα
[Lifo]: Ποια προϊόντα αποσύρονται από τα σούπερ μάρκετ – Αναλυτική λίστα

[Lifo]: Ποια προϊόντα αποσύρονται από τα σούπερ μάρκετ – Αναλυτική λίστα

Απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών στα σούπερ μάρκετ την περίοδο της καραντίνας αποφάσισε το υπουργείο Ανάπτυξης

Το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε την απόσυρση αρκετών προϊόντων που δεν συγκαταλέγονται στα είδη πρώτης ανάγκης, από τα σούπερ μάρκετ την περίοδο της καραντίνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική απόφαση που υπεγράφη το πρωί της Τρίτης, απαγορεύεται η πώληση διαρκών αγαθών – όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία – από τα σούπερ μάρκετ, για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι σκοπός είναι να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, προσθέτοντας πως από το πρώτο lockdown παρατηρήθηκε πως τα σούπερ μάρκετ πήραν μερίδιο της αγοράς σε προϊόντα που πωλούνται στον ανταγωνισμό από επιχειρήσεις που είχαν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας.

«Εμείς δεν θέλουμε να αλλάξουμε τις καταναλωτικές συνήθειες» ανέφερε ο υπουργός, «τους πολίτες εκείνους που επιλέγουν να αγοράσουν αυτά τα βιομηχανικά προϊόντα από τα σούπερ μάρκετ» αλλά εξήγησε πως «αυτό δεν μπορεί να γίνεται όταν ως κράτος έχεις κλείσει τα άλλα τα καταστήματα που πωλούν τα ίδια προϊόντα. Οι συμπολίτες αυτοί, σε ένα πλαίσιο συνεννόησης, θα πρέπει να δείξουν κατανόηση, έτσι ώστε όταν θα ανοίξουν και πάλι όλα τα καταστήματα, να έχουμε μια βιώσιμη αγορά και να μην έχει παίξει ρόλο το κράτος υπέρ του ενός ή του άλλου επιχειρηματία».

Το αίτημα αυτό, της απαγόρευσης διάθεσης από τα σούπερ μάρκετ βιομηχανικών προϊόντων, όπως έπιπλα, λευκές συσκευές ή είδη υφαντουργίας, είπε ο κ. Γεωργιάδης, το έθεσαν όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας, ενώ, όπως σημείωσε, «και οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ έδειξαν καλή διάθεση, μπορεί βεβαίως να μην ήταν ευτυχισμένοι, αλλά επειδή υπήρχε ένα σοβαρό σκεπτικό, του να διατηρήσουμε και να μην δημιουργήσουμε αθέμιτο ανταγωνισμό, την αποδέχθηκαν».

Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ από σήμερα, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, ώστε να δοθεί χρόνος στις αλυσίδες να προσαρμοστούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!