Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Πέθανε ο πρόεδρος της Samsung, Λι Κουν Χι- Ο άνθρωπος που τη μεταμόρφωσε σε παγκόσμια δύναμη
[Lifo]: Πέθανε ο πρόεδρος της Samsung, Λι Κουν Χι- Ο άνθρωπος που τη μεταμόρφωσε σε παγκόσμια δύναμη

[Lifo]: Πέθανε ο πρόεδρος της Samsung, Λι Κουν Χι- Ο άνθρωπος που τη μεταμόρφωσε σε παγκόσμια δύναμη

Ο Λι Κουν Χι πέθανε στα 78 του χρόνια

Ο Λι Κουν-χι, ο πρόεδρος της Samsung Electronics και ο άνθρωπος που τη μεταμόρφωσε σε παγκόσμια δύναμη, πέθανε στα 78 του χρόνια.

Πέθανε με την οικογένειά του στο πλευρό του, ανάμεσά τους και ο γιος του Λι Τζάε- γιονγκ, ο de facto επικεφαλής της εταιρείας. Η αιτία θανάτου δεν ανακοινώθηκε, αλλά ο Λι Κουν-χι νοσηλευόταν από τον Μάιο του 2014, όταν υπέστη καρδιακή προσβολή και ο γιος του είχε αναλάβει τα ηνία της μεγαλύτερης εταιρείας της Νότιας Κορέας.

«Είμαστε ευγνώμονες για το ταξίδι που μοιραστήκαμε μαζί του. Η κληρονομιά του θα είναι παντοτινή», ανέφερε μεταξύ άλλων ανακοίνωση της εταιρείας, που εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Λι Κουν-χι ήταν ο τρίτος γιος του Λι Μπιουνγκ- τσουλ, ο οποίος ίδρυσε τη Samsung Group το 1938. Μπήκε στην εταιρεία το 1968 και έγινε πρόεδρος το 1987, μετά τον θάνατο του πατέρα του. Στις τρεις δεκαετίες που ηγήθηκε της εταιρείας, η Samsung από μια μικρή εταιρεία κατασκευής τηλεοράσων, έγινε παγκόσμιο brand και ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphone.

Αποτελεί το 20% της κεφαλαιαγοράς στο χρηματιστήριο Νότιας Κορέας, ενώ οι επιχειρήσεις της περιλαμβάνουν ασφάλειες, κατασκευές, ξενοδοχεία και ναυπηγική μεταξύ άλλων. Πίσω του, ο Λι Κουν-χι αφήνει τεράστια περιουσία, που εκτιμάται στα 21 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!