Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Πέθανε ο Μορίς, ο κόκορας που έγινε διάσημος μετά από δίκη επειδή λαλούσε δυνατά
[Lifo]: Πέθανε ο Μορίς, ο κόκορας που έγινε διάσημος μετά από δίκη επειδή λαλούσε δυνατά

[Lifo]: Πέθανε ο Μορίς, ο κόκορας που έγινε διάσημος μετά από δίκη επειδή λαλούσε δυνατά

Ο κόκορας κέρδισε παγκόσμια φήμη και υποστήριξη αφού βρέθηκε στο επίκεντρο μιας νομικής διαμάχης σχετικά με την ηχορύπανση

Ο Μορίς, ο κόκορας του οποίου η ιδιοκτήτρια παραπέμφθηκε στο δικαστήριο λόγω του ότι έκανε θόρυβο νωρίς το πρωί, πέθανε σε ηλικία έξι ετών.

Ο κόκορας κέρδισε παγκόσμια φήμη και υποστήριξη – και έγινε σύμβολο εκστρατειών για την προστασία των ήχων της γαλλικής υπαίθρου – αφού βρέθηκε στο επίκεντρο μιας νομικής διαμάχης σχετικά με την ηχορύπανση.

Αλλά, το 2019, ένα δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του Μορίς και έτσι ο κόκορας έζησε τις υπόλοιπες μέρες του στο σπίτι του στη νήσο Oléron. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πουλί πέθανε τον Μάιο, αλλά η ιδιοκτήτρια του τώρα ανακοίνωσε την είδηση.

«Σκέφτηκα ότι με το lockdown, οι άνθρωποι είχαν ήδη αρκετά να τους ανησυχούν», ανέφερε η Corinne Fesseau στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο, Γαλλία Bleu. «Έχουμε αγοράσει ένα νέο κόκορα και τον έχουμε ονομάσει επίσης Μορίς, Αλλά δεν θα είναι ποτέ ο Mορίς μας».

Τα νομικά προβλήματα του Μορίς ξεκίνησαν όταν ένα ζευγάρι συνταξιούχων με εξοχική κατοικία στο Oléron κατηγόρησε το πουλί ότι τους ενοχλούσε επειδή λαλούσε πολύ δυνατά σε ώρες κοινής ησυχίας.

Η Fesseau, η οποία ζει στο Oléron για 35 χρόνια, θα έπρεπε να μετακομίσει ή να σιωπήσει κάπως τον Μορίς εάν ο δικαστής είχε αποφανθεί εναντίον της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!