Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Πέθανε η επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Καίτη Κυριακοπούλου
[Lifo]: Πέθανε η επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Καίτη Κυριακοπούλου

[Lifo]: Πέθανε η επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Καίτη Κυριακοπούλου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών, η γνωστή επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Καίτη Κυριακοπούλου.

Μετά από μία επεισοδιακή και περιπετειώδη πρώτη νιότη (βλ. παρακάτω), το 1970 ανέλαβε την εταιρεία Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης, μετέπειτα S&B, που σήμερα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Imerys. Έμεινε στο «τιμόνι» του μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου μέχρι το 1989, που την διαδέχθηκε ο γιος της Οδυσσέας.

Έως το τέλος της ζωή της παρέμεινε επίτιμη πρόεδρος του Ομίλου διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο, και δίνοντας τελικά την συγκατάθεσή της για την πώληση της S&B στην Imerys. Ανέπτυξε έντονο φιλανθρωπικό έργο, υποστηρίζοντας οργανώσεις για το περιβάλλον, ιδρύματα, μουσεία και ιατρικούς οργανισμούς, διατηρώντας πάντα «χαμηλό προφίλ» για τις αγαθοεργίες της.

Παραδίδοντας την διοίκηση των επιχειρήσεων στον γιο της Οδυσσέα, συνέχισε το φιλανθρωπικό της έργο, για το οποίο της έχει λάβει δεκάδες διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το γαλλικό παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, το ανώτατο βραβείο του Διεθνούς Ρόταρυ. Κατά τη διάρκεια της μακράς και επιτυχημένης καριέρας της, ενίσχυσε τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνταν οι εταιρείες, δημιουργώντας πολιτιστικά κέντρα, συνεδριακούς χώρους, και Μεταλλευτικά Μουσεία ενώ προσέφερε πολλές υποτροφίες, υποστηρίζοντας το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

Η Καίτη Κυριακοπούλου γεννήθηκε στο Βουκουρέστι το 1922. Μεγάλωσε στη Βρετανία και στη Γαλλία και, σε ηλικία 13 ετών επέστρεψε στην Ελλάδα. Γρήγορα όμως έφυγαν ξανά, οικογενειακώς, με την είσοδο των γερμανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην χώρα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!