Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Πέθανε ο εγκέφαλος της «Εταιρείας Δολοφόνων», Χρήστος Παπαδόπουλος
[Lifo]: Πέθανε ο εγκέφαλος της  «Εταιρείας Δολοφόνων», Χρήστος Παπαδόπουλος

[Lifo]: Πέθανε ο εγκέφαλος της «Εταιρείας Δολοφόνων», Χρήστος Παπαδόπουλος

Σε ηλικία 82 ετών

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών, ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δολοφονούσε ηλικιωμένους , για να αποσπάσει κληρονομιές.

Ο Παπαδόπουλος είχε διατελέσει δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας, ήταν οικογενειάρχης και πατέρας τριών παιδιών ενώ υπήρξε και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο έγινε γνωστός στο πανελλήνιο εξαιτίας της διαβόητης εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας ήταν αρχηγός. Της «Εταιρείας Δολοφόνων».

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης αποκαλύφθηκε το 1987. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 25 ετών και το 2009 αποφυλακίστηκε.

Ωστόσο το 2011, ξαναπήρε το δρόμο της φυλακής, αυτή τη φορά για αρπαγή γυναίκας. Ο Χρήστος Παπαδόπουλος μετά την αποφυλάκισή του διέμενε στο Μενίδι.

Εισήχθη στο νοσοκομείο Αγία Όλγα και μετά από σύντομη νοσηλεία άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Η δράση της «Εταιρείας Δολοφόνων»

Το Πάσχα του 1987 αποκαλύφθηκε η δράση της «Εταιρείας Δολοφόνων». Όλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν άτομα με λευκό ποινικό μητρώο.

Η «Εταιρεία Δολοφόνων» εντόπιζε τα ηλικιωμένα θύματά της, με γνώμονα την οικονομική τους επιφάνεια, την έλλειψη στενών συγγενικών προσώπων και την ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Στη συνέχεια τους προσέγγιζε και αποκτούσε σταδιακά την εμπιστοσύνη τους. Πλαστογραφούσε τις διαθήκες τους, με τη συνεργασία συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών, και τους δολοφονούσε με τέτοιο τρόπο, ώστε ο θάνατός τους να δείχνει ότι προήλθε από φυσικά αίτια.

Σύμφωνα, με τον Τύπο της εποχής, ακόμη και έμπειροι γραφολόγοι δεν κατάφερναν με την πρώτη ματιά να αντιληφθούν ότι οι διαθήκες που είχαν μπροστά τους ήταν πλαστές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!