Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Πέθανε η δικαστής Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ – Εξέχουσα μορφή του Ανώτατου Δικαστηρίου
[Lifo]: Πέθανε η δικαστής Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ – Εξέχουσα μορφή του Ανώτατου Δικαστηρίου

[Lifo]: Πέθανε η δικαστής Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ – Εξέχουσα μορφή του Ανώτατου Δικαστηρίου

Εμβληματική φιγούρα στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών, η δικαστής Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ πέθανε σε ηλικία 87 ετών

Η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, εξέχουσα φεμινίστρια και ανυποχώρητη υπερασπίστρια των φιλελεύθερων αξιών στις ΗΠΑ, πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 87 ετών.

Πρωταγωνίστρια στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών, η Γκίνσμπεργκ πέθανε την Παρασκευή από μεταστατικό καρκίνο του παγκρέατος στο σπίτι της στην Ουάσιγκτον, δίπλα στην οικογένειά της, όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση. Νωρίτερα φέτος, είχε υποβλήθεί σε χημειοθεραπεία μετά από υποτροπή του καρκίνου.

Η Γκίνσμπεργκ ήταν η μακροβιότερη δικαστής και η δεύτερη γυναίκα, στην ιστορία του Ανώτατου Δικαστηρίου, όπου υπηρέτησε για 27 χρόνια στον θεσμό. «Το Έθνος μας έχασε έναν νομικό ιστορικού επιπέδου», δήλωσε ο Αρχηγός Τζον Ρόμπερτς την Παρασκευή.

«Εμείς στο Ανώτατο Δικαστήριο έχουμε χάσει έναν αγαπητό συνάδελφο. Σήμερα θρηνούμε, αλλά έχουμε τη βεβαιότητα ότι οι μελλοντικές γενιές θα θυμούνται τη Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ όπως την γνωρίζαμε κι εμείς. Μία ακούραστη και αποφασιστική, ηγετική φιγούρα της δικαιοσύνης.»

Σε πολιτικό επίπεδο, ο θάνατος της Γκίνσμπεργκ ίσως επιτρέψει στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο των ΗΠΑ να προσπαθήσει να επεκτείνει τη οριακή συντηρητική πλειοψηφία των συντηρητικών στο Ανώτατο Δικαστήριο πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ σκοπεύει να διορίσει το τρίτο κατά σειρά μέλος του κατά τη διάρκεια της θητείας του, σε μια συγκυρία βαθιάς διαίρεσης στη χώρα κι ενώ απομένει πλέον λιγοστός χρόνος ωσότου να διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!