Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Περιηγηθείτε με «κλικ» στο Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων
[Lifo]: Περιηγηθείτε με «κλικ» στο Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων

[Lifo]: Περιηγηθείτε με «κλικ» στο Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων

Eμπλουτίστηκε με 107 νέα απειλούμενα, σπάνια και τοπικά βαλκανικά ενδημικά είδη.

Με ένα «κλικ» στο κινητό τους οι λάτρεις της φύσης θα έχουν την ευκαιρία από τον Μάρτιο να περιηγηθούν στο «ζωντανό» μουσείο μεσογειακής βιοποικιλότητας στη ΝΑ Ευρώπη, τον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων που εν μέσω πανδημίας εμπλουτίστηκε με 107 νέα απειλούμενα, σπάνια και τοπικά βαλκανικά ενδημικά είδη.

Η σχετική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανάπτυξής της και θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να γνωρίσουν, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, τα μονοπάτια και τις διαδρομές του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων και να εξερευνήσουν τους «πολύτιμους λίθους» της φύσης. Από τους πιο πρόσφατους, που ξέφυγαν από την απειλή του αφανισμού με τη διάσωση και αναπαραγωγή τους έως εκείνους που η διαπίστωση της σπανιότητάς τους, εξασφάλισε και τη μακροζωία τους.

Οι διαδικτυακοί επισκέπτες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να διαπιστώσουν την καλλωπιστική αξία 60 ειδών που μπορούν να διατηρηθούν σε ειδικά διαμορφωμένα περιβάλλοντα σημεία, όπως προέκυψε από μελέτη που έγινε για πρώτη φορά.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Δρ. Ελένη Μαλούπα, διευθύντρια του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων – Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα» και υπεύθυνη του ΒΒΚΚ. Επισήμανε, δε, ότι για την υλοποίηση του έργου απασχολήθηκαν, για πρώτη φορά, αρκετοί εξωτερικοί συνεργάτες, καθένας με εξειδίκευση στον τομέα του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!