Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Περιφέρεια της Ιαπωνίας σταματά να προσλαμβάνει τις «κυρίες για το τσάι»
[Lifo]: Περιφέρεια της Ιαπωνίας σταματά να προσλαμβάνει τις «κυρίες για το τσάι»

[Lifo]: Περιφέρεια της Ιαπωνίας σταματά να προσλαμβάνει τις «κυρίες για το τσάι»

Οι «ochakumi» δηλαδή η ομάδα του τσαγιού, συχνά προσλαμβάνονται για να σερβίρουν τσάι σε επαγγελματικά μίτινγκ στην Ιαπωνία.

Σε μία κίνηση που θεωρείται επανάσταση για την κουλτούρα της Ιαπωνίας , το συμβούλιο στην Σαϊτάμα σταματά να προσλαμβάνει τις «κυρίες για το τσάι».

Με την κίνηση αυτή ελπίζουν να αλλάζει η συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες.

Οι γυναίκες υπάλληλοι γνωστές ως «ochakumi» δηλαδή η ομάδα του τσαγιού, συχνά προσλαμβάνονται για να σερβίρουν τσάι σε επαγγελματικά μίτινγκ.

Το περιφερειακό συμβούλιο ωστόσο της Σαϊτάμα επιχειρεί να αναταράξει τη συντηρητική κουλτούρα στο εργασιακό περιβάλλον βάζοντας τέλος στο έθιμο που θέλει τις γυναίκες να σερβίρουν τσάι.

Μάλιστα, ελάχιστες συγκεντρώσεις στην Ιαπωνία ξεκινούν πριν οι κυρίες του τσαγιού τοποθετήσουν τις κούπες με το πράσινο τσάι μπροστά από τα στελέχη της εταιρείας, τα οποία συνήθως είναι άνδρες. Σύμφωνα με το εθιμοτυπικό το τσάι αυτό συνδυάζεται πάντα και από κάτι γλυκό.

Ωστόσο, τα μέλη της περιφέρειας της Σαϊτάμα, κοντά στο Τόκιο αποφάσισαν ότι πλέον δεν θα ανήκουν στο υπαλληλικό προσωπικό τους επτά γυναίκες, των οποίων η δουλειά ήταν να σερβίρουν τσάι στα 93 μέλη του συμβουλίου, εκ των οποίων μόλις οι 14 είναι γυναίκες.

Η κίνηση αυτή δεν είχε όμως, αποκλειστικό κίνητρο να προκαλέσει τις παραδοσιακές δομές των δύο φύλων αλλά έχει και μία πιο πρακτική πλευρά καθώς αναζητείται τρόπος για περικοπές εξόδων, γράφει η καθημερινή εφημερίδα, Asahi Shimbun.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!