Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Πέντε κυκλώνες ταυτόχρονα στον Ατλαντικό Ωκεανό – Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία
[Lifo]: Πέντε κυκλώνες ταυτόχρονα στον Ατλαντικό Ωκεανό – Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία

[Lifo]: Πέντε κυκλώνες ταυτόχρονα στον Ατλαντικό Ωκεανό – Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία

Ο κυκλώνας Σάλι απειλεί τις αμερικανικές ακτές

Για δεύτερη φορά στην ιστορία, πέντε κυκλώνες «εμφανίζονται» ταυτόχρονα στον Ατλαντικό Ωκεανό .

Οι κάτοικοι της Λουιζιάνας και του Μισισιπή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους χτες, καθώς ο τυφώνας Σάλι κινήθηκε προς τον κόλπο του Μεξικού.

Είναι η δεύτερη καταιγίδα μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, στο νησί των Βερμούδων, όπου τα σπίτια είναι χτισμένα για να αντέχουν μεγάλους τυφώνες, «δοκιμάστηκαν» από τον τυφώνα Πολετ τη Δευτέρα το πρωί.

Η ισχυρή καταιγίδα κατηγορίας 1 έφτασε λίγες ώρες αφότου στην περιοχή έκλεισαν σχολεία, κυβερνητικές υπηρεσίες, αεροδρόμια και λιμάνια. Αξιωματούχοι προειδοποίησαν για ισχυρές πλημμύρες, δεδομένου ότι το χτύπημα συνέπεσε με μια ασυνήθιστα υψηλή παλίρροια. Οι προγνώσεις του καιρού ανέφεραν ότι το νησί θα βιώσει απίστευτα ισχυρούς ανέμους για περίπου επτά ώρες. Μάλιστα, η παροχή ρεύματος διακόπηκε σε μεγάλο μέρος του νησιού.

Λιγότεροι από 10 τυφώνες έχουν καταγραφεί στο νησί από τότε που το Εθνικό Κέντρο Τυφώνα των ΗΠΑ (NHC) άρχισε να εντοπίζει τέτοια φαινόμενα από τη δεκαετία του 1850.

Το NHC είπε ότι ο κυκλώνας Πολέτ θα μετατραπεί σε μεγάλο τυφώνα, καθώς απομακρύνεται από τις Βερμούδες και βρίσκεται σε ανοιχτά νερά.

Από τις άλλες καταιγίδες, η Ρενέ αναμενόταν να εξασθενίσει περαιτέρω αφού έπαψε να είναι τροπική καταιγίδα. Αλλά ο Τέντυ έγινε τροπική καταιγίδα και αναμενόταν να γίνει τυφώνας αργότερα μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!