Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Το Παρίσι επέστρεψε και ψάχνει την ταυτότητά του στην εποχή μετά τον κορωνοϊό
[Lifo]: Το Παρίσι επέστρεψε και ψάχνει την ταυτότητά του στην εποχή μετά τον κορωνοϊό

[Lifo]: Το Παρίσι επέστρεψε και ψάχνει την ταυτότητά του στην εποχή μετά τον κορωνοϊό

Η ζωή στο Παρίσι επιστρέφει στο φυσιολογικό της ρυθμό αλλά οι αλλαγές είναι ορατές

Καθώς η ζωή στο Παρίσι προσπαθεί να βρει τον ρυθμό της στην φάση μετά το lockdown, o φόβος δεν είναι κάτι που η 88χρονη Mathilde αφήνει να την κυριεύσει.

Καθισμένη στη βεράντα του μπιστρό της γειτονιάς της, λίγες ώρες μετά το άνοιγμά του αυτήν την εβδομάδα, απολαμβάνει ένα ποτό και τον ήλιο για πρώτη φορά. «Το περίμενα αυτό. Να περιβάλλομαι από ανθρώπους, να μην είμαι πια μόνη!». Η Mathilde είχε ντυθεί για την περίσταση με ένα εμπριμέ φόρεμα και τα μαλλιά της είναι χτενισμένα. Η κοινωνική ζωή εδώ πάντα απαιτούσε λίγη επιπλέον προσπάθεια.

Για τις καφετέριες και τα εστιατόρια αυτό σημαίνει νέους κανόνες με πιο αραιά καθίσματα, νέες διαδικασίες καθαρισμού και απολυμαντικό χεριών παντού. Οι μάσκες και το απολυμαντικό χεριών είναι το νέο φυσιολογικό στο Παρίσι τώρα. «Φυσικά φοβάμαι», είπε η φίλη της Annie, 10 χρόνια νεότερη. «Αλλά, ξέρετε, στην ηλικία μας δεν έχουμε πολύ χρόνο, οπότε σε κάποιο σημείο πρέπει να το κάνουμε».

Γιατί το άδειο Παρίσι έχασε την ταυτότητά του

Πολλοί άνθρωποι έχουν εκφράσει την ανακούφισή τους για το γεγονός ότι τα μπαρ και οι καφετέριες του Παρισιού ανοίγουν ξανά και γεμίζουν κόσμο. «Υπήρχε ένα κενό, ιδιαίτερα, κατά τη διάρκεια του lockdown, που ήταν ιδιαίτερα οδυνηρό», λέει η Joan Dejean, συγγραφέας και ιστορικός του γαλλικού πολιτισμού: «Το Παρίσι φτιάχτηκε για ανθρώπους στους δρόμους, για να το βλέπουν, να εκτιμάται οπτικά», είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!