Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Παραιτήθηκε αρχισυντάκτης των ΝΥΤ- Μετά τον σάλο για άρθρο γερουσιαστή που ήθελε στρατό στις διαδηλώσεις
[Lifo]: Παραιτήθηκε αρχισυντάκτης των ΝΥΤ- Μετά τον σάλο για άρθρο γερουσιαστή που ήθελε στρατό στις διαδηλώσεις

[Lifo]: Παραιτήθηκε αρχισυντάκτης των ΝΥΤ- Μετά τον σάλο για άρθρο γερουσιαστή που ήθελε στρατό στις διαδηλώσεις

Το κείμενο «Στείλτε τα στρατεύματα» η αφορμή

Ο αρχισυντάκτης των New York Times, Τζέιμς Μπένετ- υπεύθυνος για τα άρθρα γνώμης- παραιτήθηκε μετά από έντονες αντιδράσεις, που προκάλεσε άρθρο Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή που ζητούσε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων σε πόλεις όπου οι διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού είχαν γίνει βίαιες.

Ο Μπένετ παραιτήθηκε αφού το άρθρο του γερουσιαστή Τομ Κότον «Στείλετε τα στρατεύματα» προκάλεσε εξέγερση ακόμη και στην αίθουσα των ειδήσεων των New York Times. Ο Κότον υποστήριξε την απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να χρησιμοποιήσει στρατεύματα για να καταστρέψει τις ταραχές. «Ένα πράγμα πάνω απ ‘όλα θα αποκαταστήσει την τάξη στους δρόμους μας: μια συντριπτική επίδειξη δύναμης που θα διαλύσει, θα διαρκέσει και τελικά θα αποτρέψει τους παραβάτες», έγραψε.

Η εφημερίδα αρχικά είχε στηρίξει το δημοσίευμα, λέγοντας ότι η συντακτική σελίδα πρέπει να αντικατοπτρίζει διαφορετικές απόψεις. Αλλά στη συνέχεια είπε ότι το άρθρο «δεν πληρούσε» τα πρότυπα της. Η αλλαγή αυτή αυτή ήρθε μετά την κατακραυγή, τόσο από το κοινό όσο και από το προσωπικό της εφημερίδας, αφού δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο των ΝΥΤ την περασμένη Τετάρτη. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας μάλιστα μερικοί δημοσιογράφοι την επομένη δεν πήγαν στη δουλειά τους.

Ο Μπένετ, ο οποίος ήταν στη θέση από το 2016, παραδέχθηκε αργότερα ότι δεν είχε διαβάσει το κομμάτι πριν από τη δημοσίευσή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!