Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Παρενόχληση και βία σε μεγάλα ποσοστά αποκαλύπτει έρευνα του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων
[Lifo]: Παρενόχληση και βία σε μεγάλα ποσοστά αποκαλύπτει έρευνα του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων

[Lifo]: Παρενόχληση και βία σε μεγάλα ποσοστά αποκαλύπτει έρευνα του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων

Ένας στους δέκα Ευρωπαίους θύμα σωματικής βίας την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με έρευνα του FRA

Ένας στους δέκα πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει υποστεί σωματική βία την τελευταία πενταετία, ενώ το 41% έχει έρθει αντιμέτωπο με κάποιου είδους παρενόχληση, όπως αποκαλύπτει έρευνα του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (FRA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία περιλαμβάνει στοιχεία και για την Ελλάδα

Η ίδια έρευνα, η οποία διεξήχθη από τον Ιανουάριο ως τον Οκτώβριο του 2019 και το δείγμα στην Ελλάδα ήταν 1.001 άτομα, αποκαλύπτει πως τα θύματα δεν καταγγέλλουν τις εμπειρίες τους και συχνά έχουν δυσκολίες πρόσβασης στα δικαιώματά τους.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που διεξήχθη ποτέ σε επίπεδο ΕΕ για την εμπειρία του γενικού πληθυσμού σχετικά με εγκλήματα, στην οποία καταγράφονται τα βιώματα περίπου 35.000 ανθρώπων από όλες τις χώρες της ΕΕ, σχετικά με τη βία, την παρενόχληση, τη διάρρηξη και τις απάτες, καθώς και ο αντίκτυπός τους στα θύματα.

Όπως προκύπτει, το 9% των πολιτών της ΕΕ είχε εμπειρία σωματικής βίας τα τελευταία πέντε χρόνια πριν από την έρευνα, ενώ το ποσοστό ανά χώρα κυμαίνεται από 3% έως 18%. Στην Ελλάδα το 5% δήλωσε ότι έχει υποστεί σωματική βία την τελευταία πενταετία. Ως θύτες των εγκλημάτων σωματικής βίας οι ερωτηθέντες ανέφεραν τα άγνωστα προς αυτούς άτομα (32%), ωστόσο ακολουθούν οι γνωστοί/φίλοι/γείτονες (28%) και οι συγγενείς (20%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!