Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Παράταση του «σκληρού» lockdown σε περιοχές της Δ. Αττικής & της Κοζάνης- Νέα μέτρα σε Σητεία, Ροδόπη
[Lifo]: Παράταση του «σκληρού» lockdown σε περιοχές της Δ. Αττικής & της Κοζάνης- Νέα μέτρα σε Σητεία, Ροδόπη

[Lifo]: Παράταση του «σκληρού» lockdown σε περιοχές της Δ. Αττικής & της Κοζάνης- Νέα μέτρα σε Σητεία, Ροδόπη

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Παράταση πρόσθετων περιοριστικών μέτρων δόθηκε στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας της ΠΕ Δυτικής Αττικής και στους Δήμους Εορδαίας, Βοΐου και Κοζάνης της ΠΕ Κοζάνης, μετά την αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού .

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα στην Τοπική Κοινότητα Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου, ενώ επεκτείνονται τα μέτρα στις ΤΚ Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης.

Αναλυτικά, τα περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας της ΠΕ Αττικής, των Δήμων Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΤΚ Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου και των ΤΚ Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Aπαγόρευση από τις 18:00 έως τις 05:00 οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ)

Επίσης:

  • Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης και Αν. Μακεδονίας και Θράκης για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!