Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Παράταση στο lockdown: Όλα τα μέτρα που θα ισχύουν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου
[Lifo]: Παράταση στο lockdown: Όλα τα μέτρα που θα ισχύουν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

[Lifo]: Παράταση στο lockdown: Όλα τα μέτρα που θα ισχύουν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Παράταση του lockdown για μία ακόμα εβδομάδα μέχρι τις 18 Ιανουαρίου- Αναλυτικά όλα τα μέτρα που ισχύουν

Μέχρι τις 18 Ιανουαρίου παρατείνεται το lockdown με τα έκτακτα μέτρα να τίθενται σε ισχύ από την Δευτέρα 11 του μήνα.

Σύμφωνα με τα νέα έκτακτα μέτρα κατά του κορωνοϊού από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου ισχύουν τα εξής:

-Παραμένει σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, καθώς και κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής συμπεριλαμβανομένης της περιποίησης νυχιών.

- Παρατείνεται η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος.

-Για τους χώρους λατρείας παρατείνεται το υφιστάμενο σήμερα καθεστώς, δηλαδή τέλεση λειτουργιών και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής χωρίς την παρουσία πιστών. Η ατομική λατρεία είναι δυνατή παρεμπιπτόντως, δηλαδή στο πλαίσιο άλλης επιτρεπόμενης μετακίνησης. Ενώ ως προς τις κηδείες υπενθυμίζεται ότι επιτρέπεται η συμμετοχή α’ βαθμού συγγενών έως και 9 άτομα.

-Σχετικά με τις εταιρείες, συνεχίζεται η υποχρεωτική τηλε-εργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, καθώς και η εξυπηρέτηση του κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού, με τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου.

-Όσον αφορά τη λειτουργία των δικαστηρίων, εξακολουθούν να λειτουργούν με πολύ περιορισμένες δραστηριότητες, με ορισμένες επιπλέον δίκες, ιδίως εκούσιας δικαιοδοσίας. Παράλληλα, παραμένουν σε ισχύ τα υφιστάμενα μέτρα, που μεταξύ άλλων προβλέπουν ανώτατο όριο 15 ατόμων στην αίθουσα, καθώς και τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!