Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Παράταση lockdown: Όλα τα περιοριστικά μέτρα μέχρι την 1η Φεβρουαρίου
[Lifo]: Παράταση lockdown: Όλα τα περιοριστικά μέτρα μέχρι την 1η Φεβρουαρίου

[Lifo]: Παράταση lockdown: Όλα τα περιοριστικά μέτρα μέχρι την 1η Φεβρουαρίου

Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται την ερχόμενη εβδομάδα

Την παράταση του lockdown για μία εβδομάδα, έως και την 1η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Έτσι, και για την ερχόμενη εβδομάδα δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό και θα εξακολουθούν να ισχύουν τα SMS στο 13033 (ή οι έντυπες δηλώσεις) για τις προβλεπόμενες έξι κατηγορίες μετακινήσεων. Στα ταξί επιτρέπονται πλέον δύο επιβαίνοντες πλην του οδηγού.

Παράλληλα συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9μμ έως τις 5πμ με τις προβλεπόμενες εξαιρέσεις. Επίσης η μάσκα παραμένει υποχρεωτική σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους (όσους έχουν ήδη καθοριστεί).

Διορία 72 ωρών στους φοιτητές

Ταυτόχρονα, δίδεται η δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους, να πάνε εντός 72 ωρών, να αδειάσουν/ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες εφόσον το επιθυμούν, με απαραίτητο αποδεικτικό την λήξη του μισθωτηρίου από το TaxisNET.

Οι τρεις περιοχές που θα επιτραπεί το κυνήγι

Το ψάρεμα και το κυνήγι θα εξακολουθήσουν να απαγορεύονται, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, και από την παράταση εξαιρούνται οι περιφερειακές ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης, όπου στο πλαίσιο της πρόληψης μετάδοσης αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας, θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου μόνο σε αυτές τις τρεις περιφερειακές ενότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!