Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Lifo]: Παράλυση για τον Κιθ Τζάρετ: Δεν θα εμφανιστεί ξανά
[Lifo]: Παράλυση για τον Κιθ Τζάρετ: Δεν θα εμφανιστεί ξανά

[Lifo]: Παράλυση για τον Κιθ Τζάρετ: Δεν θα εμφανιστεί ξανά

Ένας από τους πιο ταλαντούχους συνθέτες και πιανίστες όλων των εποχών μάλλον δεν θα ξαναπαίξει πιάνο μπροστά στο κοινό του

Ένας από τους πιο ταλαντούχους πιανίστες όλων των εποχών, ο ιδιοφυής συνθέτης της τζαζ και της κλασικής μουσικής, ο Κιθ Τζάρετ μάλλον δεν θα παίξει ποτέ ξανά πιάνο, ζωντανά για το κοινό του.

Δύο χρόνια με την αναπάντεχη ακύρωση όλων των συναυλιών του, ο 75χρονος μουσικός αποκαλύπτει σήμερα το πρόβλημα υγείας που τον καταδίκασε σε παράλυση στην αριστερή του πλευρά. Ο Τζάρετ δεν έχει καταφέρει να επανέλθει πλήρως από τα δύο διαδοχικά εγκεφαλικά επεισόδια που υπέστη το 2018 και δεν δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον.

«Αυτή την στιγμή δεν νιώθω πιανίστας», εξομολογείται στους New York Times, προσθέτοντας πως τα προβλήματά του τον κυνηγούν «μέχρι και στα όνειρά του».

Την τελευταία φορά που ο Τζάρετ έπαιξε ζωντανά μπροστά σε ένα εκστασιασμένο κοινό, ήταν το 2017 στο Carnegie Hall και η υγεία του ήταν τότε δεδομένη. Ξεκίνησε την συναυλία με έναν φορτισμένο μονόλογο για την διακυβέρνηση Τραμπ και διέκοπτε συχνά τους αυτοσχεδιασμούς του για κάποιο πιπεράτο σχόλιο. Στο τέλος της βραδιάς, ευχαρίστησε με δάκρυα στα μάτια το κοινό για την συγκινητική παρουσία του. Τώρα, όλα αυτά είναι τόσο μακριά.

Ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει στο Carnegie τον επόμενο Μάρτιο για μερικά σόλο ρεσιτάλ – σαν αυτά που έχτισαν τον μύθο του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!