Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: «Η παράδοση της Μπρέντα» με σάρκα και οστά: Ο πίνακας του Ντιέγο Βελάθκεθ «ζωντάνεψε» σε δρομάκι της Σεβίλλης
[Lifo]: «Η παράδοση της Μπρέντα» με σάρκα και οστά: Ο πίνακας του Ντιέγο Βελάθκεθ «ζωντάνεψε» σε δρομάκι της Σεβίλλης

[Lifo]: «Η παράδοση της Μπρέντα» με σάρκα και οστά: Ο πίνακας του Ντιέγο Βελάθκεθ «ζωντάνεψε» σε δρομάκι της Σεβίλλης

Αν χθες το απόγευμα έτυχε να περπατάτε στους δρόμους της κεντρικής Σεβίλλης, τότε μπορεί να περάσατε μπροστά από έναν «ζωντανό πίνακα» του σπουδαίου ζωγράφου

Αν χθες το απόγευμα έτυχε να περπατάτε στους δρόμους της κεντρικής Σεβίλλης, τότε μπορεί να περάσατε μπροστά από έναν «ζωντανό πίνακα» του σπουδαίου ζωγράφου Ντιέγο Βελάθκεθ.

Λίγο μετά τις 8:30μμ, σε ένα στενό και ήσυχο δρομάκι, το παράξενο θέαμα έκανε πολλούς πεζούς να σταματήσουν και να τραβήξουν μια φωτογραφία, την ώρα που o «Ολλανδός κυβερνήτης του 17ου αιώνα» παρέδιδε την πόλη στις ισπανικές δυνάμεις, φορώντας, εκτός από ρούχα εποχής, και μια πάνινη μάσκα για τον κορωνοϊό.

«Η παράδοση της Μπρέντα», μία από τις πιο σημαντικές στιγμές του Ολλανδικού πολέμου ανεξαρτησίας, απαθανατίστηκε από τον σπουδαίο Ισπανό ζωγράφο στα 1635.

Χθες, 421 χρόνια μετά την γέννηση του καλλιτέχνη, ο πίνακας πήρε σάρκα και οστά έξω από το σπίτι που είχε γεννηθεί. Η παράδοση της Μπρέντα είχε γίνει στις 5 Ιουνίου του 1625, ανήμερα των 26ων γενεθλίων του Βελάθκεθ που αργότερα φιλοτέχνησε το γεγονός, δημιουργώντας έναν θηριώδη πίνακα 3,07×3,70μ.

Η αναβίωση του έργου συνάντησε δυσκολίες εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό. Ο Ενρίκε Μποκανέγκρα, ο άνθρωπος πίσω από το πρότζεκτ του μουσείου δήλωσε: «Το κάναμε πρώτη φορά πέρυσι αλλά θέλαμε να γίνει πιο μεγάλο φέτος, με δύο άλογα και ένα μικρό κανόνι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!