Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Η «Παπαστράτος» δώρισε 20 πυροσβεστικά οχήματα – Στην τελετή παραλαβής ο Μητσοτάκης
[Lifo]: Η «Παπαστράτος» δώρισε 20 πυροσβεστικά οχήματα – Στην τελετή παραλαβής ο Μητσοτάκης

[Lifo]: Η «Παπαστράτος» δώρισε 20 πυροσβεστικά οχήματα – Στην τελετή παραλαβής ο Μητσοτάκης

Δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από την εταιρεία

Η εταιρεία «Παπαστράτος » δώρισε 20 πυροσβεστικά οχήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, και στην τελετή παραλαβής το παρών έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η δωρεά της «Παπαστράτος», ύψους περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ, ενισχύει την πυροσβεστική με 20 πετρελαιοκίνητα, ευέλικτα αυτοκίνητα, με δυνατότητα να προσεγγίζουν γρήγορα δασικές εστίες φωτιάς, χρησιμοποιώντας δρόμους όπου οι ογκωδέστερες υδροφόρες δυσκολεύονται να κινηθούν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε την εταιρεία «Παπαστράτος», υπογραμμίζοντας το κοινωνικό πρόσημο της ουσιαστικής προσφοράς της. «Ο ίδιος ο Ευάγγελος Παπαστράτος είχε επιλέξει, το 1964, ως τίτλο της αυτοβιογραφίας του έξι λέξεις: “Η δουλειά και ο κόπος της”. Οι διάδοχοί του αποδεικνύουν, τώρα, ότι αυτός ο κόπος για τη δουλειά δικαιώνεται πλήρως μόνο όταν αποκτά κοινωνικό αντίκρισμα».

Ο πρωθυπουργός επιθεώρησε τα οχήματα και δύο ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», και ενημερώθηκε για τις δυνατότητές τους.

«Η Ελλάδα ενισχύει και βελτιώνει δομικά το σύστημα πολιτικής προστασίας, εγγυώμενη την ασφάλεια των πολιτών της και των επισκεπτών απέναντι σε όλες τις προκλήσεις», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο σύστημα έκτακτης ανάγκης «112» που έχει τεθεί σε λειτουργία, στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και στον στόλο των εναέριων και επίγειων μέσων. Το Σώμα διαθέτει φέτος 1.300 περισσότερους εποχικούς πυροσβέστες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!