Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Πάπας Φραγκίσκος, Microsoft και IBM: Κοινό μέτωπο για μία ηθική Τεχνητή Νοημοσύνη
[Lifo]: Πάπας Φραγκίσκος, Microsoft και IBM: Κοινό μέτωπο για μία ηθική Τεχνητή Νοημοσύνη

[Lifo]: Πάπας Φραγκίσκος, Microsoft και IBM: Κοινό μέτωπο για μία ηθική Τεχνητή Νοημοσύνη

Συνεργασία Βατικανού, IBM και Microsoft στο πλαίσιο προώθησης της ηθικής Τεχνολογίας.

Το Βατικανό ενώνει τις δυνάμεις του με δύο γίγαντες της τεχνολογίας, τη Microsoft και την IBM, στο πλαίσιο της προώθησης της ηθικής τεχνητής νοημοσύνης και της ρύθμισης των διεισδυτικών τεχνολογιών – όπως την αναγνώριση προσώπου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος που έχει εκφράσει την ανησυχία του για την ανεξέλεγκτη εξάπλωση των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης, έδωσε τη στήριξή του μέσω ομιλίας η οποία διαβάστηκε για λογαριασμό του στη διάσκεψη της Ρώμης, όπου παρέστησαν ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της IBM, Τζον Κέλι. Ο Ποντίφικας ήταν άρρωστος και δεν κατάφερε να παραστεί για να εκφωνήσει ο ίδιος την ομιλία του.

Καλώντας για την ηθική ανάπτυξη των αλγορίθμων (γνωστή ως «αλγορ-ηθική»), ο Πάπας Φραγκίσκος προειδοποίησε για τους κινδύνους που ενέχει η χρήση τους για την απόσπαση δεδομένων για εμπορικούς ή πολιτικούς σκοπούς, πολλές φορές μάλιστα εν αγνοία των πολιτών.

«Αυτή η ασυμμετρία, κατά την οποία λίγοι εκλεκτοί γνωρίζουν τα πάντα για εμάς ενώ εμείς τίποτα γι’αυτούς, αμβλύνει την κριτική σκέψη και τη συνειδητή άσκηση της ελευθερίας» τόνισε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του.

«Οι ανισότητες εξαπλώνονται μαζικά. Η γνώση και ο πλούτος συσσωρεύονται σε λίγα χέρια με σοβαρό κίνδυνο για τις δημοκρατικές κοινωνίες» πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!