Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Πάπας Φραγκίσκος και Ιμάμης του Καΐρου καλούν σε κοινή προσευχή – «Όλοι ενωμένοι ως ανθρώπινα όντα»
[Lifo]: Πάπας Φραγκίσκος και Ιμάμης του Καΐρου καλούν σε κοινή προσευχή – «Όλοι ενωμένοι ως ανθρώπινα όντα»

[Lifo]: Πάπας Φραγκίσκος και Ιμάμης του Καΐρου καλούν σε κοινή προσευχή – «Όλοι ενωμένοι ως ανθρώπινα όντα»

Ο Πάπας κι ο ιμάμης του Καΐρου καλούν χριστιανούς και μουσουλμάνους να προσευχηθούν σήμερα μαζί για να τελειώσει η πανδημία

Ο Πάπας Φραγκίσκος στη Ρώμη και ο μεγάλος ιμάμης Άχμεντ αλ Ταγιέμπ στο Κάιρο εξέπεμψαν σήμερα, με τη συνδρομή κι άλλων προσωπικοτήτων όλων των θρησκειών, διεθνή έκκληση σε μία κοινή προσευχή για το τέλος της πανδημίας.

«Δεν προσευχόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου, η μία θρησκευτική παράδοση ενάντια στην άλλη, όχι! Είμαστε όλοι ενωμένοι ως ανθρώπινα όντα», τόνισε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος στην καθημερινή λειτουργία του από το Βατικανό. Από το Κάιρο, ο μεγάλος ιμάμης του Αλ-Άζχαρ, ενός από τους σημαντικότερους ιερατικούς θεσμούς του σουνιτικού Ισλάμ, συνέστησε στους πιστούς «να παρακαλέσουν τον Παντοδύναμο Αλλάχ να σώσει όλους τους ανθρώπους από αυτήν την δυστυχία και να βοηθήσει τους επιστήμονες ώστε να κατορθώσουν να βρουν μια θεραπεία».

«Είθε ο Θεός να σταματήσει αυτήν την τραγωδία», πρόσθεσε ο Πάπας Φραγκίσκος, προκαθήμενος 1,3 δισεκ. Καθολικών, επισημαίνοντας επίσης και την άλλη «πανδημία της πείνας» που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο 3,7 εκατ. ανθρώπων φέτος, ή ακόμα και των πανδημιών του «πολέμου» ή των «παιδιών χωρίς εκπαίδευση». Ο ποντίφικας κι ο σεΐχης Άχμεντ αλ Ταγιέμπ υπέγραψαν τον Φεβρουάριο του 2019 στο Αμπού Ντάμπι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) ένα «έγγραφο για την ανθρώπινη αδελφότητα», το οποίο αξιώνει να υπάρχει ελευθερία στην πίστη και την έκφραση, προστασία στους τόπους λατρείας, ενώ τάσσεται υπέρ της απόδοσης πλήρους ιθαγένειας σε μειονότητες που υφίστανται διακρίσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!