Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Παπαευαγγέλου (ΕΚΠΑ): Κανένας ιατρικός κίνδυνος από τη χρήση μάσκας
[Lifo]: Παπαευαγγέλου (ΕΚΠΑ): Κανένας ιατρικός κίνδυνος από τη χρήση μάσκας

[Lifo]: Παπαευαγγέλου (ΕΚΠΑ): Κανένας ιατρικός κίνδυνος από τη χρήση μάσκας

Τα επιστημονικά δεδομένα σαφώς είναι μαζί μας, τονίζει η καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ

Κανέναν ιατρικό κίνδυνο δεν δημιουργεί η χρήση μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η κ. Παπαευαγγέλου, σχολιάζοντας στην πρωινή εκπομπή του Open TV, το κίνημα που αντιδρά στη χρήση μάσκας στα σχολεία ανέφερε πως «δεν αποτελεί ελληνική πρωτοτυπία. Τέτοια κινήματα βλέπουμε να υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη. Η χρήση μάσκας είναι ένα μέτρο που φοβίζει κάποιους ανθρώπους, άλλους τους ενοχλεί, άλλους τους τρομάζει.

Πρόκειται για μία νέα πραγματικότητα που ζούμε και χρειάζεται κάποιος χρόνος προσαρμογής. Είμαι αισιόδοξη ότι τόσο η Ελληνίδα μάνα όσο και ο Έλληνας μαθητής θα κατανοήσουν τη χρήση μάσκας για την προστασία μας. Ελπίζω ότι μέσα στο σχολείο θα έχουμε ένα ρεύμα υπέρ της μάσκας και όχι αυτά που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες».

Συνέχισε δε λέγοντας πως «Πάντα υπάρχουν κάποιοι επιστήμονες που έχουν διαφορετική άποψη. Δεν ξέρω τα κίνητρα και τους φόβους που οδηγούν κάποιους συναδέλφους μας να είναι εναντίον της μάσκας. Δεν έχω ακούσει κανέναν παιδίατρο να είναι εναντίον της χρήσης της.

Όμως αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι τα επιστημονικά δεδομένα σαφώς είναι μαζί μας και δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένας ιατρικός κίνδυνος για τη μάσκα», συμπλήρωσε η κυρία Παπαευαγγέλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!