Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Πάνω από 1 εκατ. Βρετανοί έκοψαν το κάπνισμα εν μέσω πανδημίας – Τι δείχνει έρευνα
[Lifo]: Πάνω από 1 εκατ. Βρετανοί έκοψαν το κάπνισμα εν μέσω πανδημίας – Τι δείχνει έρευνα

[Lifo]: Πάνω από 1 εκατ. Βρετανοί έκοψαν το κάπνισμα εν μέσω πανδημίας – Τι δείχνει έρευνα

Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι Βρετανοί που σταμάτησαν να καπνίζουν εν μέσω πανδημίας, με τους ειδικούς ωστόσο να αμφιβάλουν για το κατά πόσο αυτό αποτελεί μία μακροπρόθεσμη διακοπή

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Βρετανοί διέκοψαν το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού σύμφωνα με νέα έρευνα.

Αναλυτικά, κατά τους τέσσερις τελευταίους μήνες, οι νεότεροι καπνιστές διέκοψαν ευκολότερα σε σχέση με τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Ακόμη 44.000 άνθρωποι είδαν την πανδημία ως ευκαιρία για να σταματήσουν να καπνίζουν, σύμφωνα με την ανάλυση της οργάνωσης Action on Smoking and Health (ASH) και του University College London (UCL), η οποία χρησιμοποίησε μια έρευνα του YouGov με πάνω από 10.000 συμμετέχοντες.

Σημειώνεται ότι καμπάνια καλούσε τους μεγαλύτερους σε ηλικία καπνιστές να διακόψουν καθώς η πανδημία του κορωνοϊού προκαλεί μεγαλύτερα προβλήματα σε άτομα των ηλικιακών τους ομάδων. Τα άτομα στην ηλικιακή ομάδα 16-29 ετών διέκοψαν το κάπνισμα σε ποσοστό υπερδιπλάσιο σε σχέση με τους καπνιστές άνω των 50 ετών. Σε ενημέρωσή της, η βρετανική κυβέρνηση, είχε επισημάνει ότι οι καπνιστές ενδέχεται να κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό σε σχέση με τους μη καπνιστές.

Οι επιστήμονες ωστόσο δεν διαθέτουν ακόμη αρκετά δεδομένα σε σχέση με τις επιπτώσεις σε καπνιστές και μη καπνιστές. Το κάπνισμα αποτελεί βασική αιτία ασθενειών που μπορούν να προβλεφθούν, καρκίνου αλλά και καρδιαγγειακών και πνευμονικών νοσημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!