Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Πανεπιστήμιο ανακάλεσε το πτυχίο που είχε απονείμει τιμητικά στον Τραμπ
[Lifo]: Πανεπιστήμιο ανακάλεσε το πτυχίο που είχε απονείμει τιμητικά στον Τραμπ

[Lifo]: Πανεπιστήμιο ανακάλεσε το πτυχίο που είχε απονείμει τιμητικά στον Τραμπ

Του είχε απονεμηθεί το 1988

Το πανεπιστήμιο Λιχάι στην Πενσιλβάνια ανακάλεσε το πτυχίο που είχε απονείμει τιμητικά στον Ντόναλντ Τραμπ πριν από περίπου τρεις δεκαετίες.

Η απόφαση ελήφθη κατά την έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής που έγινε την Πέμπτη. Μία ημέρα αργότερα, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την ανάκληση και απόσυρση του πτυχίου που είχε απονεμηθεί τιμητικά στον Τραμπ το 1988, αναφέρει η ανακοίνωση του πανεπιστημίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ομιλητής στην τελετή αποφοίτησης του πανεπιστημίου εκείνη τη χρονιά και του απονεμήθηκε το τιμητικό δίπλωμα. Ο Τζέρεμι Λιτάου, καθηγητής Δημοσιογραφίας του εν λόγω εκπαιδευτικού ιδρύματος χαρακτήρισε «μεγάλη υπόθεση» την απόφαση ανάκλησης.

«Έπειτα από πέντε χρόνια πιέσεων από το διδακτικό προσωπικό, τους φοιτητές και τους απόφοιτους, επιτέλους το διοικητικό συμβούλιο έκανε το σωστό», έγραψε στο Twitter και επεσήμανε ότι αυτό έπρεπε να γίνει πριν από χρόνια, για πολλούς λόγους. Όμως, χαρακτήρισε την εξέλιξη «μία νίκη».

Σύμφωνα με φοιτητική εφημερίδα, στο παρελθόν είχε γίνει πολλές φορές συγκέντρωση υπογραφών με αίτημα να ανακληθεί το πτυχίο του Τραμπ. Επίσης, το 2018 τα τρία τέταρτα του διδακτικού προσωπικού είχε ψηφίσει υπέρ αυτού. Όμως, τότε, το διοικητικό συμβούλιο δεν προχώρησε σε αυτή την απόφαση. Χρειάστηκε να γίνει η εισβολή στο Καπιτώλιο, από οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να αλλάξει γνώμη το πανεπιστήμιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!