Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Πανεπιστήμια: Ελεγχόμενη είσοδος, κάμερες και 1.000 αστυνομικοί- Τι προβλέπει το νομοσχέδιο
[Lifo]: Πανεπιστήμια: Ελεγχόμενη είσοδος, κάμερες και 1.000 αστυνομικοί- Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

[Lifo]: Πανεπιστήμια: Ελεγχόμενη είσοδος, κάμερες και 1.000 αστυνομικοί- Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Πειθαρχικό δίκαιο για τους φοιτητές, τα παραπτώματα και οι ποινές

Σύστημα ελεγχόμενης εισόδου, κάμερες και 1.000 αστυνομικοί για τις ομάδες προστασίας των πανεπιστημίων προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη φύλαξη των ιδρυμάτων.

Το ίδιο νομοσχέδιο, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, ορίζει χρονικά όρια φοίτησης, αλλά και πειθαρχικό δίκαιο για τους φοιτητές , πέρα από τις αλλαγές που προβλέπει για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

Ελεγχόμενη είσοδος

Υποχρεωτικά σε κάθε ΑΕΙ εφαρμόζεται σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης και οι πανεπιστημιουπόλεις περιβάλλονται υποχρεωτικά από περιμετρική περίφραξη.

Το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης εφαρμόζεται κατά την είσοδο σε πανεπιστημιουπόλεις ή λοιπούς εξωτερικούς χώρους των ΑΕΙ. Αν δεν είναι η δυνατή η εφαρμογή του συστήματος στους εξωτερικούς χώρους, με απόφαση της συγκλήτου το σύστημα εφαρμόζεται υποχρεωτικά στους εσωτερικούς χώρους. Επίσης προβλέπεται η έκδοση κανονισμού ελεγχόμενης πρόσβασης από κάθε ΑΕΙ.

Επιπλέον, κάθε ΑΕΙ- ανάλογα με το μέγεθος, τις ιδιαίτερες ανάγκες, τη συχνότητα εμφάνισης παραβατικών συμπεριφορών- μπορεί να τοποθετεί ηλεκτρονικά και λοιπά συστήματα ασφαλείας, που καλύπτουν μέρος ή το σύνολο των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Τα συστήματα αυτά δεν καταγράφουν τνις πανεπιστημιακές παραδόσεις ή τους χώρους εργασίας των μελών του διδακτικού προσωπικού, ενώ ως τέτοια συστήματα λογίζονται: μέσα επιτήρησης με τη λήψη ή την καταγραφή εικόνας και ήχου, ηλεκτρονικά μηχανήματα ανίχνευσης απαγορευμένων αντικειμένων και ουσιών στην είσοδο κτιρίων, συναγερμός και αισθητήρες ανίχνευσης κίνησης και αποσυναρμολόγησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!