Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Πανελλαδικές 2020: Τα μαθήματα που οι υποψήφιοι έγραψαν κάτω από 10 – Εκτιμήσεις για τις βάσεις
[Lifo]: Πανελλαδικές 2020: Τα μαθήματα που οι υποψήφιοι έγραψαν κάτω από 10 – Εκτιμήσεις για τις βάσεις

[Lifo]: Πανελλαδικές 2020: Τα μαθήματα που οι υποψήφιοι έγραψαν κάτω από 10 – Εκτιμήσεις για τις βάσεις

Αναλυτικά στοιχεία για τις επιδόσεις των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις

Οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ανακοινώθηκαν και αναρτήθηκαν σε όλα τα Λύκεια της χώρας και στη σχετική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας .

Μαζί με τα αποτελέσματα, δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία παρατηρούνται μεγάλα ποσοστά βαθμολογιών κάτω από τη βάση και διασπορά των βαθμολογιών άνω του δέκα, χωρίς ωστόσο να έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο αριθμός των υποψηφίων που αρίστευσαν, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη γενική εικόνα των φετινών βαθμολογιών των υποψηφίων των Πανελλαδικών.

Μάλιστα, στα μαθήματα των Μαθηματικών, Αρχαίων Ελληνικών, της Ιστορίας και της Χημείας καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ποσοστά βαθμολογιών κάτω από τη βάση, καθώς ένας στους δύο μαθητές έγραψαν κάτω από 10. Ειδικότερα, τα ποσοστά βαθμολογιών κάτω από τη βάση είναι 58,84% στα μαθηματικά, 50,81% στην Ιστορία, 48,28% στη Χημεία και 47,18% στα Αρχαία Ελληνικά.

Στο μάθημα της Έκθεσης, το θέμα της φιλαναγνωσίας φαίνεται να δυσκόλεψε πολύ τους υποψήφιους, αφού το 36,91% εξ αυτών έγραψε κάτω από τη βάση. Αμέσως επόμενη μεγαλύτερη συγκέντρωση βαθμολογιών υπήρξε μεταξύ 11 και 14, που έλαβε το 25,25% των υποψηφίων.

Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών

Όσον αφορά στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, στα Αρχαία Ελληνικά το 29,78% των υποψηφίων έγραψε από 0 έως 5 και το 17,4% από 5 έως 10.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!