Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η πανδημία έφερε την μοναξιά για την Generation Z στην Ευρώπη
[Lifo]: Η πανδημία έφερε την μοναξιά για την Generation Z στην Ευρώπη

[Lifo]: Η πανδημία έφερε την μοναξιά για την Generation Z στην Ευρώπη

Νέοι περνούν τουλάχιστον πέντε ώρες την ημέρα στο Διαδίκτυο

Περισσότεροι από δύο στους τρεις (68%) Ευρωπαίους που ανήκουν στην Generation Z αισθάνονται πιο μοναχικά από τότε που ξεκίνησε η πανδημία COVID-19.

Έρευνα της Kaspersky έδειξε πως οι Gen Z’ers (που έχουν γεννηθεί από το 1997 έως το 2012), αισθάνονται πιο μοναχικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας από ότι πριν, σε σύγκριση με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Συγκριτικά, μόλις το (27%) των Baby Boomers (1946-1964) δηλώνει ότι ένιωσε κάτι αντίστοιχο.

Σχεδόν οι μισοί (45%) της Generation Z που χρησιμοποιούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή διαδικτυακά φόρουμ περνούν τουλάχιστον πέντε ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο. Όπως πολλοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έτσι και οι νέοι ενήλικες έχουν χρησιμοποιήσει διαδικτυακές και ψηφιακές λύσεις για να μετριάσουν το αίσθημα της μοναξιάς τους και περισσότερα από τα τρία τέταρτα (78%) της Generation Z έχουν στραφεί στην τεχνολογία στην προσπάθειά τους να αισθανθούν λιγότερο μοναχικά.

Η ψυχοθεραπεύτρια Kathleen Saxton θεωρεί ότι η μοναξιά μεταξύ των νέων έχει επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας επειδή η επαφή πρόσωπο με πρόσωπο τους λείπει περισσότερο από ό, τι νόμιζαν. Μπορεί επίσης να αισθάνονται απομονωμένοι, ενώ πολλοί από τους φίλους τους εξακολουθούν να δημοσιεύουν θετικές εμπειρίες στο διαδίκτυο, παρόλο που η «κανονική» ζωή έχει διακοπεί απότομα.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «υποψιάζομαι ότι για όσους δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις πανεπιστημιακές τους σπουδές ή βρίσκονται στα πρώτα χρόνια της εργασιακής τους ζωής, το να απομονωθούν ξαφνικά στο σπίτι θα μπορούσε να προκαλέσει αυξημένη αίσθηση μοναξιάς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!