Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Πακιστάν: Λόγω αμέλειας των πιλότων η συντριβή του αεροσκάφους- Συζητούσαν για τον κορωνοϊό
[Lifo]: Πακιστάν: Λόγω αμέλειας των πιλότων η συντριβή του αεροσκάφους- Συζητούσαν για τον κορωνοϊό

[Lifo]: Πακιστάν: Λόγω αμέλειας των πιλότων η συντριβή του αεροσκάφους- Συζητούσαν για τον κορωνοϊό

Σε αμέλεια των πιλότων οφείλεται η συντριβή του Airbus που κόστισε τη ζωή 97 ανθρώπων

Σε αμέλεια των πιλότων οφείλεται η συντριβή του αεροσκάφους της ΡΙΑ, στο Πακιστάν τον Μάιο, που κόστισε τη ζωή 97 ανθρώπων .

Οι πιλότοι του Airbus A320, το οποίο συνετρίβη στις 22 Μαΐου στο Καράτσι, είχαν υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, δήλωσε ο υπουργός Αεροπορίας του Πακιστάν, που έκανε λόγο και για αμέλεια των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Μάλιστα, ο υπουργός αποκάλυψε ότι οι δύο πιλότοι κατά τη διάρκεια της προσγείωσης δεν ήταν αφοσιωμένοι και συζητούσαν για τον κορωνοϊό. «Υπήρξε αμέλεια και από τις δύο πλευρές. Ο πιλότος αγνόησε τις οδηγίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι από την πλευρά τους δεν ανέφεραν τη ζημιά που η πρώτη αποτυχημένη απόπειρα προσγείωσης προκάλεσε στο αεροσκάφος», δήλωσε ο Γουλάμ Σαρβάρ Χαν, που παρουσίασε μια πρώτη έκθεση για το αεροπορικό δυστύχημα στο Κοινοβούλιο.

«Σε όλη τη φάση της προσγείωσης, ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης δεν ήταν συγκεντρωμένοι και μιλούσαν για τον κορωνοϊό», είπε ο Χαν, βασιζόμενος στην απομαγνητοφώνηση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους που έγινε στη Γαλλία. «Ο ιός κυριαρχούσε στο μυαλό τους. Η οικογένειά τους επηρεάστηκε και συζητούσαν για τον κορωνοϊό», συμπλήρωσε.

Δεν υπήρχε τεχνικό πρόβλημα

Το αεροπλάνο δεν είχε κανένα τεχνικό πρόβλημα, τόνισε ο υπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!