Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Πακιστάν: Άρχισε η εκστρατεία για τον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας
[Lifo]: Πακιστάν: Άρχισε η εκστρατεία για τον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας

[Lifo]: Πακιστάν: Άρχισε η εκστρατεία για τον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας

Ο «αγώνας» για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας

Στο Πακιστάν , σε εξέλιξη είναι η πρώτη εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας σε εθνικό επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Πακιστάν και το γειτονικό Αφγανιστάν είναι οι μόνες δύο χώρες στον κόσμο που δεν έχουν ακόμη εξαλείψει την πολιομυελίτιδα, ενώ η Νιγηρία εξάλειψε την ασθένεια μόλις τον περασμένο μήνα .

Οι προσπάθειες των εργαζομένων στον τομέα της υγείας στο Πακιστάν παρεμποδίστηκαν όχι μόνο από τον Covid-19 αλλά και από τις θεωρίες συνωμοσίας.

Οι υπερασπιστές του εμβολίου της πολιομυελίτιδας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την παραπληροφόρηση και τη δυσπιστία, ενώ οι ομάδες ενημέρωσης για την νόσο επισκέπτονται οικογένειες με τη συνοδεία οπλισμένου φύλακα καθώς πολλές επιθέσεις έχουν σημειωθεί στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι οι πολέμιοι του εμβολίου ισχυρίζονται ότι μπορεί να προκαλέσει στειρότητα, ενώ άλλοι πιστεύουν σε θεωρίες συνομωσίες γύρω από τον εμβολιασμό.

Η πολιομυελίτιδα είναι μια μολυσματική ασθένεια που πλήττει κυρίως τα παιδιά, επηρεάζοντας τον νωτιαίο μυελό τους, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει μη αναστρέψιμη παράλυση.

Χάρη στην εκτεταμένη εκστρατεία εμβολιασμού και σημαντικές οικονομικές προσπάθειες η πολιομυελίτιδα έχει περιοριστεί μόνο σε δύο χώρες: το Αφγανιστάν, με 29 κρούσματα φέτος, και το Πακιστάν, με 58.

Με πληροφορίες από BBC

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!