Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Παγκόσμια ημέρα προσφύγων: Οδηγός ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ευάλωτων πληθυσμών εν μέσω κρίσης του κορωνοϊού
[Lifo]: Παγκόσμια ημέρα προσφύγων: Οδηγός ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ευάλωτων πληθυσμών εν μέσω κρίσης του κορωνοϊού

[Lifo]: Παγκόσμια ημέρα προσφύγων: Οδηγός ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ευάλωτων πληθυσμών εν μέσω κρίσης του κορωνοϊού

O επιστημονικός οδηγός ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για το προσφυγικό ζήτημα εν μέσω της πανδημικής κρίσης του Covid-19, που εξέδωσε η Α’ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Σήμερα είμαστε όλοι τρωτοί απέναντι στην ίδια νόσο, ξένοι και εγχώριοι, πρόσφυγες και μη. Και μπορεί να πλέουμε σε διαφορετικές λέμβους, είμαστε όλοι όμως μέσα στην ίδια τρικυμία. Κι αν κάποιον πρέπει να αφήσουμε να «βουλιάξει» είναι οι πρακτικές αποκλεισμού των πλέον ευάλωτων, που εμποδίζουν τη συνύπαρξη και το προχώρημα της κοινωνίας συνολικά. Η προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας αφορά όλους».

Με αυτό το μήνυμα καταλήγει ο επιστημονικός οδηγός ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για το προσφυγικό ζήτημα εν μέσω της πανδημικής κρίσης του Covid-19, που εξέδωσε η Α’ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο οδηγός που εκπονήθηκε από τους συνεργάτες της Κλινικής Μίνα Μαρούγκα, Φοίβο Κολοβό και Άννα Μπεχράκη, υπό την επιστημονική καθοδήγηση της Καθηγήτριας Ψυχιατρικής Μαρίνας Οικονόμου, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ειδικούς προβληματισμούς για δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, κατευθυντήριες παραμέτρους επικοινωνίας και δράσης καθώς και εντοπισμό επειγουσών προτεραιοτήτων για την προστασία των ευάλωτων πληθυσμών.

Μπροστά στην ανθρωπιστική κρίση που ούτως η άλλως αποτελεί το προσφυγικό ζήτημα στις μέρες μας, η κρίση των κορωνοϊού αναδεικνύει τη θλιβερή πραγματικότητα ότι οι ανάγκες που δημιουργούνται λόγω της έκτακτης κατάστασης για πρόσφυγες και μετανάστες, καθρεφτίζουν αυτές τις ώρες περισσότερο τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες, παρά τις εξατομικευμένες ανάγκες των εν λόγω πληθυσμών καθαυτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!