Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: H Ουτρέχτη αποκαθιστά ιστορικό κανάλι – Είχε κλείσει για να γίνει αυτοκινητόδρομος
[Lifo]: H Ουτρέχτη αποκαθιστά ιστορικό κανάλι – Είχε κλείσει για να γίνει αυτοκινητόδρομος

[Lifo]: H Ουτρέχτη αποκαθιστά ιστορικό κανάλι – Είχε κλείσει για να γίνει αυτοκινητόδρομος

Η Ουτρέχτη ανοίγει ξανά το Catharijnesingel το οποίο είχε καλυφθεί με τσιμέντο τη δεκαετία του 1970 και είχε μετατραπεί σε αυτοκινητόδρομο

To έργο αποκατάστασης ενός καναλιού στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας αποτελεί για πολλούς τη διόρθωση ενός ιστορικού σφάλματος.

Τέσσερις δεκαετίες μετά την επιτσιμέντωση και την ενσωμάτωση τμημάτων του καναλιού που περικυκλώνει την ολλανδική πόλη σε έναν αυτοκινητόδρομο δώδεκα λωρίδων, η Ουτρέχτη γιορτάζει την αποκατάσταση μιας τάφρου 900 ετών. Σε μια προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης της σχέση των κατοίκων της με το αυτοκίνητο, η Ουτρέχτη, όπως μεταδίδει ο Guardian, περιβάλλεται και πάλι από νερό και πράσινο και όχι από άσφαλτο και καυσαέρια.

Το άνοιγμα του Catharijnesingel προσελκύει σκάφη αναψυχής ακόμα και μερικούς κολυμβητές, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Eelco Eerenberg που επαινεί το «σπουδαίο αποτέλεσμα» δεκαετιών δουλειάς. Τα πρώτα σχέδια για την αποκατάσταση του καναλιού, που χρονολογείται από τη δημιουργία της πόλης το 1122, εκπονήθηκαν κατά τη δεκαετία του 1990. Με δημοψήφισμα, το 2002, οι κάτοικοι της πόλης αποφάσισαν υπέρ ενός «γενικού σχεδίου» για το κέντρο της Ουτρέχτης, όπου «οι δρόμοι θα έδιναν τη θέση τους στο νερό».

Οι προσπάθειες ενισχύθηκαν τα τελευταία χρόνια από την πολιτική του δήμου υπέρ μιας πιο υγιεινής ζωής όπου το αυτοκίνητο θα τεθεί στο περιθώριο.

Το 2017, η πόλη εγκαινίασε το μεγαλύτερο πάρκινγκ ποδηλάτων του κόσμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!