Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πρέπει να σταματήσουν οι μονομερείς ενέργειες
[Lifo]: Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πρέπει να σταματήσουν οι μονομερείς ενέργειες

[Lifo]: Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πρέπει να σταματήσουν οι μονομερείς ενέργειες

«Η Κύπρος και η Ελλάδα πάντοτε μπορούν να υπολογίζουν σε πλήρη αλληλεγγύη», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν

«Θετικό βήμα η αποχώρηση των τουρκικών πλοίων, αλλά πρέπει να σταματήσουν οι μονομερείς ενέργειες», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Θετικό βήμα» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την αποχώρηση των τουρκικών πλοίων από την Ανατολική Μεσόγειο, κατά την ομιλία της για την «Κατάσταση της Ένωσης» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «πρέπει να σταματήσουν οι μονομερείς ενέργειες».

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκανε λόγο για «επιθετικές ενέργειες» από την Τουρκία και κάλεσε την Άγκυρα να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες και να υπάρξει διάλογος, ενώ διαβεβαίωσε Ελλάδα και Κύπρο ότι «μπορούν πάντοτε να βασίζονται στην αλληλεγγύη μας για την προστασία των νόμιμων κυριαρχικών δικαιωμάτων τους».

«Η Τουρκία είναι κοντά μας στο χάρτη. Η απόστασή μας μεγαλώνει. Φιλοξενεί εκατομμύρια προσφύγων και εμείς δίνουμε σημαντικά ποσά για να υποστηρίξουμε την προσπάθεια, αλλά τίποτα από όλα αυτά δε δικαιολογεί την προσπάθεια εκφοβισμού των γειτόνων και τα κράτη-μέλη της ΕΕ, η Κύπρος και η Ελλάδα πάντοτε μπορούν να υπολογίζουν σε πλήρη αλληλεγγύη», υπογράμμισε.

Για το ζήτημα των κυρώσεων που θα μπορεί να επιβάλει η ΕΕ σε τρίτο κράτος η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρότεινε να υπάρξει αυξημένη πλειοψηφία και όχι ομοφωνία, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα προτείνει νόμο για αυτόματες κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε τρίτες χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!